Jori Asikainen syttyy Jeesus-marssille ja juontaa Helsingin Narinkkatorin vapputapahtuman

 
Jori Asikainen

”Jeesus-marssi on ennen kaikkea rukouksen tapahtuma, jossa näytetään, että meitä kristittyjä on olemassa, me rukoilemme ja vaikutamme”, toteaa Jori Asikainen

Vapunpäivänä tuhannet kristityt marssivat jälleen Helsingin ydinkeskustassa. Narinkkatorin vapputapahtumassa esiintyvät muun muassa Jippu ja Roberto Brandao perheineen. Torilla kuullaan myös koskettavia todistuksia ja rukoillaan yhdessä.

Viime vuoden tapaan Jeesus-marssi lähtee Narinkkatorilta. Mukana järjestäjätoimikunnassa ja kristittyjen yhteisen tapahtuman juontajana on Keravan Helluntaiseurakunnan seurakuntapastori ja IRR-TV:ssä työskentelevä Jori Asikainen. Jori syttyy sille, että Jeesusta pidetään esillä. Hänelle avainsanat ovat evankeliointi elämäntapana.

– Siihen meitä jokaista on kutsuttu. Parasta siinä on se, että evankelioidessa saamme olla juuri omia itsejämme, niitä joiksi meidät on luotu.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

Jori muistuttaa, että Jumala on luonut jokaiselle jopa ainutlaatuiset sormenjäljet. Ihmisiä on valtava määrä, yli kahdeksan miljardia, mutta kenelläkään ei ole samanlaista peukalonjälkeä.

– Tapoja kertoa evankeliumin lahjasta on aivan yhtä monta.

Pastori kertoo, että on käynyt vaimonsa kanssa läpi myös hyvin harmaita, suorastaan mustia vaiheita. Jumala on kuitenkin ollut aina mukana.

– Myös siksi on hienoa kertoa Jeesuksesta.

Jeesus-marssi on rukoustapahtuma

 

”Vappumarssi on positiivinen ja rauhanomainen mielenilmaus”

Jori Asikaisen historia Jeesus-marssin kanssa ulottuu aivan sen alkuvaiheisiin, 1990-luvun alun Helsinkiin. Tuolloin hän oli useana vuonna soittamassa tapahtuman bändissä. Tauon jälkeen hän palasi mukaan viime vuonna juontajana. Jori muistuttaa, että Jeesus marssi ei ole mielenosoitus.

– Vappumarssi on positiivinen ja rauhanomainen mielenilmaus. Ja ennen kaikkea rukouksen tapahtuma, jossa näytetään, että meitä kristittyjä on olemassa, me rukoilemme ja vaikutamme.

Narinkkatorin lavalle nousee useita Se löytyi! -mediamissiosta tuttuja todistajia. Esimerkiksi Lauri ”Late” Johansson kertoo elämänmuutoksestaan. Lisäksi kuullaan Brandaon perhettä; Robertoa, Annamaria ja Saraa.

– Ukrainan sotaa paenneen Irina Matjusenan tarina tulee myös olemaan puhutteleva. Hän tuli Suomeen keskeltä Mariupolin tulitusta seitsemän lapsen kanssa, ja nyt he tekevät täällä Jumalan valtakunnan työtä.

Musikaalisen miehen päässä soi vapputapahtumaa odotellessa Hillsongin kaunis, hieman mollivoittoinen ylistyskappale Hosanna.

– Siinä on mahtava sanoma. Kuinka Jeesus todella tuli ja pelasti meidät synneistämme. Kuten siinä lauletaan: Hoosianna eli Herra auta, Herra pelasta.

** Tutustu ohjelmaan ja tule mukaan Narinkkatorin vapputapahtumaan ja Jeesus-marssille: narinkkatorinvappu.fi

 

Teksti: Ulla Pitkänen, Anu Lehtipuun haastattelun pohjalta
Kuva: Jori Asikaisen albumi

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)