John Lennonin ampunut mies kertoo nyt Jeesuksesta vankitovereilleen

 

John Lennon vuonna 1969. KUVA:ROY KERWOOD/WIKIMEDIA COMMONS

John Lennonin murhasta vankilassa istuva Mark David Chapman kertoo tuoreessa kuulustelussa oppineensa, mitä on Jeesuksen rakkaus. Chapman sanoo myös kertovansa Jeesuksesta vankitovereilleen. Asiasta uutisoi muun muassa The Christian Post -verkkolehti.

Joulukuussa 1980 Mark David Chapman ampui laukaukset, jotka tappoivat yhden maailman tunnetuimmista ja rakastetuimmista laulaja-lauluntekijöistä, ex-Beatle John Lennonin. Chapman tuomittiin rikoksesta elinkautiseen vankeuteen.

Chapman on anonut useita kertoja pääsyä ehdonalaiseen vapauteen. Viime keskiviikon kuulustelussa hän kertoo uskostaan Jeesukseen ja palvelutehtävästään, jossa hän kertoo Jeesuksesta vankitovereilleen.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Chapman, 59, kertoi kuulustelussa, että hän tappoi Lennonin itsekkyydestä ja halusta tulla kuuluisaksi. Chapman on jo aiemmin ottanut täyden vastuun teoistaan ja on pahoillaan tekemästään kauheudesta. Hän vakuutti, että hänen elämänsä ei ole enää tuollaisten motiivien vallassa, vaan että hänen elämänsä keskittyy nyt Jeesukseen. Tästä huolimatta Chapmanille ei myönnetty ehdonalaista vapautta.

”En keskity enää vain itseeni. Jumala on auttanut minua näiden vuosien aikana näkemään, että maailmassa on muitakin ihmisiä. Jeesus on auttanut minua näkemään, että hän rakastaa minua ja hän on muuttanut elämäni”, Chapman sanoi.

Hän kertoi, että kirjeenvaihto hänen ja erään pastorin välillä johti hänet tähän muutokseen. Kirjeenvaihtoa he ovat käyneet 33 vuoden ajan ja tavanneetkin he ovat silloin tällöin.

Mark Chapman sanoi kuulustelussa myös, että hänen elämässään on vain yksi tarkoitus: julistaa Jeesuksen rakkaudesta vangeille. Hänen sanomansa on, että Jeesus voin antaa toisenlaisen elämän kuin sen, joka johti heidät vankilaan. Hän haluaa vankien ymmärtävän, että Jeesus tuli maan päälle, ”jotta meillä voisi olla hyvä elämä täällä, että voisimme saada anteeksi, mitä tahansa olemme tehneetkin, jotta voisimme saada paremman elämän sen jälkeen kuin lähdemme.”

Kuulustelun pöytäkirja on luettavissa tästä linkistä (englanniksi).

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie