Jenni Haukio Helsinki Pride -tapahtuman suojelijaksi

 
Jenni Haukio hymyilee lähikuvassa

– Tasavertaisesti kohdatuksi tulemisen tarve yhdistää meitä kaikkia yksilöllisistä ominaisuuksistamme riippumatta, korostaa Pride-viikon suojelijaksi lupautunut Jenni Haukio.

Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio on tänä vuonna Helsinki Pride -tapahtuman virallinen suojelija. ”Tasavertaisesti kohdatuksi, kuulluksi ja nähdyksi tulemisen tarve on ihmisyyden ytimessä”, perustelee Haukio.

Helsinki Pride -viikko järjestetään 27.6.–3.7. Järjestäjien tavoitteena on kiinnitettää huomiota seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksiin.

– Helsinki Pride rakentaa osaltaan maailmaa, jossa ihmisoikeuksien puolesta työskennellään niin kauan kuin epätasa-arvoa esiintyy, ja jossa jokaisella on täysi vapaus ilmaista itseään ja toteuttaa omaa persoonaansa, Jenni Haukio kertoo tapahtuman tiedotteessa.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

– Olemme erittäin iloisia siitä, että saamme tänä vuonna suojelijaksemme vahvan yhteiskunnallisen keskustelijan, jolle itselleen meidän asiamme, yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon teemat ja niiden toteuttaminen, ovat erittäin tärkeitä, kommentoi Helsinki Pride -yhteisön puheenjohtaja Panu Mäenpää.

Mäenpään mukaan Haukio on vahvasti sitoututunut yhtäläisen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseen.

– Se on asia, josta me voimme olla ylpeitä, ja ylpeys muuttaa meidän mielestämme maailmaa, joka päivä,

Vuonna 2021 Helsinki Priden virallinen suojelija oli pääministeri Sanna Marin.