Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Jengiherätystä El Salvadorissa

 

Keski-Amerikassa sijaitseva El Salvador on katolinen maa. Protestantteja on El Salvadorin väestöstä noin 30 prosenttia, ja heistä viidennes kuuluu Assemblies of God -helluntailiikkeeseen. Kuva katolisesta Santa Anan katedraalista. Kuva: Flickr / David Stanley

Rikollisjengien jäseniä on tullut uskoon. Huolimatta keskiamerikkalaisen maan katolisuudesta suuri osa uskoontulleista hakeutuu protestanttisiin, helluntailais-karismaattisiin seurakuntiin.

Monenlaisten yhteiskunnallisten ongelmien riivaamassa El Salvadorissa on menossa hengellinen herätys, jonka seurauksena myös suuri joukko rikollisjengien jäseniä on kääntynyt Jeesuksen seuraajiksi, Charisma raportoi.

Kääntyneet suosivat helluntailais-karismaattisia seurakuntia, joissa korostetaan henkilökohtaista elämänmuutosta ja Raamattua ja joissa toiminta on epämuodollisempaa kuin katolisessa kirkossa. Uusia seurakuntia syntyy jatkuvasti eri puolille maata.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Anteeksiannon ja sisäisen muutoksen lisäksi seurakunnat tarjoavat jengielämään tottuneille ihmisille uuden yhteisön, johon kiinnittyä.

 

Aiheet