Jengiherätystä El Salvadorissa

 

Keski-Amerikassa sijaitseva El Salvador on katolinen maa. Protestantteja on El Salvadorin väestöstä noin 30 prosenttia, ja heistä viidennes kuuluu Assemblies of God -helluntailiikkeeseen. Kuva katolisesta Santa Anan katedraalista. Kuva: Flickr / David Stanley

Rikollisjengien jäseniä on tullut uskoon. Huolimatta keskiamerikkalaisen maan katolisuudesta suuri osa uskoontulleista hakeutuu protestanttisiin, helluntailais-karismaattisiin seurakuntiin.

Monenlaisten yhteiskunnallisten ongelmien riivaamassa El Salvadorissa on menossa hengellinen herätys, jonka seurauksena myös suuri joukko rikollisjengien jäseniä on kääntynyt Jeesuksen seuraajiksi, Charisma raportoi.

Kääntyneet suosivat helluntailais-karismaattisia seurakuntia, joissa korostetaan henkilökohtaista elämänmuutosta ja Raamattua ja joissa toiminta on epämuodollisempaa kuin katolisessa kirkossa. Uusia seurakuntia syntyy jatkuvasti eri puolille maata.

Hesp 2019 neliöbanneri, elokuu

Anteeksiannon ja sisäisen muutoksen lisäksi seurakunnat tarjoavat jengielämään tottuneille ihmisille uuden yhteisön, johon kiinnittyä.

 

Aiheet