Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Jemina Malmberg astui lähetyslaivaan tuoreena ylioppilaana

 

Viola Wotchke ja Jemina Malmberg ovat kartuttaneet lähetystyön kokemustaan Operaatio Mobilisaation laivalla. Kuva: OM

Kahden vuoden lähetystyörupeama maailman merillä rohkaisi tekemään tuttavuutta eri kulttuureista tulevien kanssa ja puhumaan omasta uskosta.

Kristityssä perheessä kasvanut Jemina Malmberg, 21, lähti vuonna 2014 ensi kerran kristilliselle nuortenleirille Saksaan.

– Kyseessä oli Operaatio Mobilisaation TeenStreet-leiri, jonne päädyin ystäväni kannustamana.

Ajatushautomo Kompassi Neliöb. 13.11.-10.12. MJa

Eikä kerta jäänyt viimeiseksi.

Kolmannella leirillä Jeminan pienryhmää ohjasi kristitty, joka kertoi niin kiinnostavasti kokemuksistaan Logos Hope -lähetyslaivalla, että innostus tarttui.

– Aloin rukoilla, että pääsisin sinne itsekin.

Logos Hope -lähetyslaivalla työskentelee 400 vapaaehtoista kymmenistä eri maista. He kohtaavat ihmisiä sekä laivalla että eri mantereilla. Laiva on myös maailman suurin kelluva kirjakauppa, jossa on sekä kristillistä että muuta kirjallisuutta.

Vahvaa yhteyttä

Jemina astui Logos Hopeen syyskuussa 2018 käytyään kuukauden mittaisen valmennuksen.

– Aluksi tein vuoden sopimuksen, mutta muutin sen muutaman kuukauden jälkeen kaksivuotiseksi.

Päätyönään Jemina palveli laivan kirjamyynnissä.

– Se osoittautui otolliseksi paikaksi puhua uskon asioista. Eri maiden kävijät suhtautuivat uteliaan lämpimästi suomalaiseen. Yhtä lailla minä olin innostunut tekemään tuttavuutta eri kulttuureista tulevien kanssa.

– Helpointa oli puhua uskosta Jeesukseen oman kokemuksen kautta. Kerroin siitä, miten turvalliseksi olen kokenut arjen Hänen johdatuksessaan ja siitä, miten hyvältä tuntuu, kun elämällä on tarkoitus.

Laivalla kristittyjen yhteys oli voimallista ja hoitavaa.

– Näin omin silmin, miten rukoileminen, ylistys ja Raamatun luku kantavat hyvää hedelmää. Se oli samalla hyvin inspiroivaa.

Henkisesti vaikeimmat ajat hän koki laivalla silloin, kun porukka vaihtui. Ero läheisiksi tulleista ystävistä saattoi hetkeksi suistaa yksinäisyyden tunteisiin.

Arvokas kokemus

Jemina seilasi Logos Hopella Karibialla, kun hänen lähetystyöjaksonsa läheni loppuaan.

Koronapandemia oli juuri puhjennut, eikä kotiinpaluu onnistunut suunnitellusti.

– Lopulta lähtö tuli lähes salamana, kun lento Suomeen järjestyi vuoden 2020 lokakuussa.

Suomessa ei ollut opiskelu- tai työpaikkaa odottamassa. Toiveissa oli päästä opiskelemaan vuoden 2021 syksyllä fysioterapeutiksi, mutta paikkaa ei haussa irronnut.

Nyt Jyväskylässä asuva Jemina tekee elokuun puoliväliin jatkuvaa työkokeilujaksoa Logos Hope -lähetyslaivan taustaorganisaatiossa, OM:ssä eli Operaatio Mobilisaatiossa, joka on yli sadassa maassa toimiva kansainvälinen ja yhteiskristillinen lähetysjärjestö.

Tehtäviin kuuluu esimerkiksi kääntää suomeksi TeenStreet-leirin materiaaleja ja päivittää OM-kuulumisia sosiaaliseen mediaan.

Jemina suhtautuu avoimena olevaan tulevaisuuteensa rauhallisesti ja luottavaisesti, johdatusta rukoillen.

Logos Hope -vuodet antoivat arvokkaan, kansainvälisen kokemuksen, vahvan kielikylvyn sekä kipinän lähetystyöhön.

– Nykyään Logos Hopella voi myös tehdä kolmen kuukauden pestin laivan STEP-ohjelmassa. Se sopii niille, joilla on vähän tai ei ollenkaan kokemusta lähetystyöstä ja jotka haluavat ottaa ensimmäisiä uskon askelia lähetystyöhön kansainvälisessä ympäristössä.

Operaatio Mobilisaation laivalähetystyö juhlii nyt 50 vuottaan.

Jyväskyläläinen Jemina Malmberg tekee paraikaa työkokeilujaksoa Operaatio Mobilisaatiossa. Kuva: OM