Ihmisiä ja ilmiöitä: Marita ja Markku Kulmala: Avioliittoleiri muutti elämän tärkeysjärjestyksen   Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Jeesus kuulee äänemme – Lähetyksen kesäpäiviä vietetään kuntavaalien alla

 

– Suomenlinnan satamassa vieraat otetaan vastaan puhallinkvartetin tahdittamana lauantaina. Satamasta siirrymme saarelle evästelemään sekä nauttimaan hyvästä seurasta ja musiikista, vinkkaa Hanna Räsänen. Kuva: Pixabay.

Verkkotapahtuma kutsuu yhteispiknikille historialliseen Suomenlinnaan 11.‒12. kesäkuuta.

Suomenlinna on palvellut 1700-luvun puolivälistä alkaen maamme puolustajana ja turvan tuojana monissa historian käänteissä.

– Juuri kunnallisvaalien alla pidettävät Lähetyksen kesäpäivät haluavat kuuluttaa maamme porteilta, että Jeesus kuulee äänemme, Lähetysyhdistys Kylväjän verkosto- ja kumppanuusjohtaja Hanna Räsänen avaa.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Kesäpäivien aluksi sukelletaan Kylväjän työn menneille vuosikymmenille tutkimaan, miltä opetus Jeesuksen ainutlaatuisesta suuruudesta on kuulostanut järjestömme historiassa.

– Kuulemme Jeesusta maan ääriin seuranneiden kokemuksia ja pohdimme, miten Jumalan uskollinen ääni on ohjannut kulkijaa pilvisinä ja sumuisinakin päivinä.

Entä mitä Jeesuksen seuraaminen on tarkoittanut Kylväjälle järjestönä ja mitä se merkitsee nyt ja tulevaisuudessa? Lauantaina Kylväjän entinen lähetysjohtaja Pekka Mäkipää, nykyinen lähetysjohtaja Taneli Skyttä ja syksyllä lähetysjohtajana aloittava Jukka Kääriäinen heittäytyvät keskustelemaan Jeesuksen seuraamisen käänteistä kotisatamasta maailmalähetyksen laajoille vesille asti.

Tämän vuoden kesäpäivien erikoisuus on yhteispiknik. Lähetyksen kesäpäivät toteutetaan verkkotapahtumana, mutta halutessaan kesäpäivävieras voi osallistua lähettäjätiimin pikniktapaamiseen tai avoimeen teemaryhmään paikan päällä Suomenlinnassa lauantaina puoliltapäivin. Myös verkkoalustalla voi osallistua tapaamisiin.

– Suomenlinnan satamassa ollaan vieraita vastassa puhallinkvartetin tahdittamana. Satamasta siirrymme saarelle evästelemään sekä nauttimaan toistemme seurasta ja musiikista.

Pikku Kylväjästä tuttu Walma Wälkky ystävineen ottaa lapsiperheet vastaan ja ohjaa heidät toimintarasteille, jotka käynnistyvät lauantai-iltapäivänä.

Kesäpäivillä tavataan ystäviä ja kumppaneita monien kansojen keskeltä. Miten he ovat tulleet tuntemaan Jeesuksen ja mitä Jeesuksen seuraaminen on heille ja heidän yhteisöilleen merkinnyt? Verkkoalustalla pidettävissä työaluehetkissä työaluevastaavat ja lähetystyöntekijät kertovat työn ajankohtaisia kuulumisia ja vastaavat osallistujien kysymyksiin. Keväällä uudistuneen Lähetetty-koulutuksen sekä kesän Legacy-aktioon osallistuvien nuorten ja heidän opettajiensa kanssa keskustellaan, miten kasvaa ottamaan vastaan Jumalan suunnitelma omassa elämässä.

– Läpi tapahtuman kuulemme syvällistä ja oivaltavaa raamattuopetusta sekä nautimme musiikista, Räsänen iloitsee.
Katso tapahtuman mainosvideo.

Ennakkkoseminaareissa innostetaan yrittäjiä lähetysnäkyyn ja kuullaan seurakuntien tekemistä koronavuoden innovaatioista

Kesäpäivien alla järjestetään kaksi seminaaria.

– Perjantaiaamuna kutsumme koolle liike-elämässä ja yrityksissä palvelevia ensimmäiseen Agora-tapaamiseen. Tapaamisessa rohkaistaan yrittäjiä ja liikemiehiä ja –naisia elämään kutsuaan todeksi Jumalan missiossa omalla paikallaan.

Hengellisen kasvun ja näyn vahvistumisen lisäksi verkoston tavoitteena on tarjota vertaistukea.

– Tapaamisessa kuullaan mielenkiintoisten vieraiden pohdintaa kutsustaan palvella Jumalaa liike-elämässä. Keskustelua siivittää lauluillaan muusikko Sami Asp, Räsänen kertoo.

Myös seurakunnan työntekijöille ja aktiiviseurakuntalaisille on luvassa oma seminaari perjantaina iltapäivällä. Siellä jaetaan kokemuksia koronavuoden synnyttämistä innovaatioista seurakuntien lähetystyön parissa.

– Pohdimme yhdessä seurakuntien ja järjestöjen edustajien kanssa, millaiseen uuteen aikaan koronan on avannut ovea ja mitä meidän pitäisi uskaltaa tehdä toisin kuin ennen.

Lähetyksen kesäpäivien tapaamisissa noudatetaan viranomaismääräyksiä ja nautitaan Suomenlinnan palveluista omatoimisesti. Lue lisää Suomenlinnassa kokoontuvista lähettäjätiimeistä ja ryhmistä, aikatauluista ja ohjelmasta Kylväjän verkkosivuilta. Huomaa, että tapahtumaan tulee ilmoittautua ennakkoon.

 
Kylvaja artikkelibanneri