Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Jaakko Heinimäki: Jeesus ei käyttäisi iskusanoja koti, uskonto ja isänmaa

 

Jaakko Heinimäki vieraili Radio Dein Päivän vieras -ohjelmassa Kai Kortelaisen haastateltavana. Kuva: Anu Lehtipuu.

Koti, uskonto ja isänmaa eivät ole iskusanoja, joita Jeesus käyttäisi, sanoo kirkon tiedonvälityspalkinnolla palkittu Jaakko Heinimäki.

Pastori ja kirjailija Jaakko Heinimäki totesi eilen Radio Dein Päivän vieras -lähetyksessä, että Jeesuksen opetukset ovat kaukana koti, uskonto ja isänmaa -iskulauseista.

– Monihan on sitä, mieltä, ettei kristinusko ole uskonto ollenkaan, vaan se on jonkinlainen antiuskonto, ainakin jos ajatellaan uskonnolla sitä, mitä ihminen tekee voidakseen saavuttaa Jumalan. Kristinuskossa on kyse siitä, mitä Jumala on tehnyt saavuttaakseen ihmisen, perusteli Heinimäki ajatustaan Radio Dein haastattelussa.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Helmikuussa kirkkohallituksen myöntämän kirkon tiedonvälityspalkinnon vastaanottanut vapaa kirjoittaja ja kirkollinen mielipidevaikuttaja jatkaa koti, uskonto ja isänmaa -teeman käsittelyä huomenna perjantaina toimittaja Tuomas Enbusken vieraana Yle TV1:ssä klo 21.

Kuuntele, kuinka Jaakko Heinimäki perusteli Radio Dein Päivän vieras -lähetyksessä ajatustaan, ettei Jeesus käyttäisi iskusanoja koti, uskonto ja isänmaa:

 
Dei, sävelmatka, artikkeliban 31.5.- (2/2)