Israeliin saapuvat joutuvat kahden viikon karanteeniin – matkoja peruttu

 
Näkymä Jerusalemista.

Näkymä Jerusalemista. Kuvituskuva: Sari Savela

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu on ilmoittanut, että kaikki ulkomailta Israeliin saapuvat joutuvat kahden viikon karanteeniin. Toimenpiteellä pyritään estämään koronaviruksen leviäminen.

Israelin terveysministeri Aryeh Derin mukaan karanteenipäätös koronaviruksen leviämisen estämiseksi astuu voimaan torstaina. Kaikki maahan saapuvat joutuvat kahdeksi viikoksi eristykseen. Käytännössä se tarkoittaa, että Israeliin matkustavien ulkomaalaisten täytyy osoittaa, että heillä on majoitus karanteenia varten.

Pääministeri Benjamin Netanjahun mukaan päätös on ollut vaikea, mutta Israel päätti asettaa kansalaistensa terveyden kaiken muun edelle.

Perheniemi neliöb. elokuu MJa

Suomalaiset matkanjärjestäjät ovat peruneet Israelin matkoja. Aurinkomatkat on perunut kaikki Israeliin suuntautuvat matkat maaliskuulta ja huhtikuun alusta. Myös Toiviomatkat on perunut Israelin matkat maaliskuulta. Finnair on ilmoittanut, ettei se lennä lainkaan Israeliin perjantain jälkeen, jolloin maasta lennätetään suomalaismatkailijoita takaisin Suomeen.