Israel poistaa Temppelivuorelle asennetut metallinpaljastimet levottomuuksien takia

 

Kuva: Pixabay

Israel asensi Temppelivuorelle metallinpaljastimet 16.7, mikä kiristi israelilaisten ja palestiinalaisten välejä. Nyt Israel on poistamassa metallinpaljastimet, ilmoitti pääministeri Benjamin Netanjahun toimisto tänä aamuna.

Temppelivuoren sisäänkäynnille tuotiin metallinpaljastimet sen jälkeen, kun heinäkuun puolivälissä kaksi israelilaista poliisia kuoli arabimiehien luoteihin.

Turvatoimien lisääminen kuitenkin suututti palestiinalaisia ja nostatti väkivaltaisuuksia. Palestiinalaiset ovat järjestäneet protesteja turvatoimia vastaan. Viikonloppuna tapahtui välikohtaus, jossa kuoli seitsemän ihmistä, sekä israelilaisia että palestiinalaisia. Reuters -uutistoimisto kuvailee tapahtuneen olleen viime vuosien pahin väkivaltaisuus Israelissa.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Jerusalemin Temppelivuori on sekä juutalaisille että muslimeille pyhä paikka. The Washington Post uutisoi, että metallinpaljastimet suututtivat palestiinalaisia, joiden mielestä laitteita ei asennettu heidän turvallisuutensa takia, vaan jotta Israel voisi hallita moskeijan sisäänpääsyä.

Ylen mukaan metallinpaljastimien tilalle tulee toisenlaisia, kehittyneeseen teknologiaan perustuvia turvalaitteita. Vielä ei kuitenkaan ole tiedossa, millaisista laitteista on kyse.