Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Irakin parlamenttiin viisi kristittyä

 

Irakin maaliskuussa pidettyjen vaalien tulokset on vahvistettu, ja maan korkein oikeus on hyväksynyt viisi kristittyä edustajaa parlamenttiin.

Vain 14 Irakin parlamentin 325 jäsenestä saa olla ei-muslimeja. Tämän vuoden vaaleissa kristittyjen edustus nousi kahdesta viiteen edelliseen kauteen verrattuna.

Kristitty parlamentin jäsen Yonadam Kanna toivoo, että kristittyjen vahvistunut asema parlamentissa parantaa vähemmistönä olevien kristittyjen turvallisuutta Irakissa.

KRS Krito 10.-23.6.

Vaalien pitkittynyt tulosten laskenta ja vahvistaminen on aiheuttanut levottomuuksia, eikä hallitus ole kyennyt estämään hyökkäyksiä kristittyjä kohtaan. Toukokuun alussa kristittyjä opiskelijoita kuljettanut bussi joutui pommihyökkäyksen kohteeksi maan pohjoisosassa, kertoo ihmisoikeusjärjestö International Christian Concern.