Seurakuntalaisten vetoomus pelasti irakilaismiehen palautukselta viime hetkillä

 
Sumea mies, jolla on käsi kasvojensa edessä.

Irakilaismiehen palautus peruttuun viime hetkillä hänen messuyhteisönsä vetoomuksen ansiosta. Maahanmuuttovirasto ei ollut katsonut miehen vakaumusta aidoksi, vaikka hän säännöllisesti lukee Raamattua ja osallistuu messuihin. Kuvituskuva. KUVA: PEXELS

Maahanmuuttovirasto perui irakilaismiehen palautuksen kotimaahansa sen jälkeen, kun miehen messuyhteisö vakuutti hänen olevan aidosti kristitty.

”Me allekirjoittaneet Uudella Versolla käyvät seurakuntalaiset ja työntekijät todistamme, että Hussein (nimi muutettu) on aktiivisesti mukana toiminnassa ja tärkeä osa yhteisöämme.”

Tämä irakilaismiehen puolesta 15.11. tehty vetoomus keräsi muutamassa tunnissa yhteensä 121 nimeä. Allekirjoittaneet kuuluvat Tampereen seurakuntayhtymän Uusi Verso -yhteisöön, joka muun muassa järjestää viikoittain satoja nuoria aikuisia tavoittavia messuja.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Tällä vetoomuksella oli ratkaiseva vaikutus siihen, että kristityksi kääntynyt ex-muslimi saa jäädä Suomeen ja hänen turvapaikkaprosessinsa jatkuu. Maahanmuuttoviraston (Migri) päätös käännyttämisestä kumottiin. Korkein hallinto-oikeus kielsi viime hetkellä maasta poistamisen täytäntöönpanon.

Migri ei pitänyt miestä vakaumuksellisena kristittynä tai katsonut, että tieto hänen uskostaan olisi levinnyt Irakiin. Alkuperäisen päätöksen mukaan ei ollut perusteltua syytä uskoa hänen olevan vaarassa.

Hussein itse on oleskelulupaa hakiessaan kertonut saaneensa uhkailuja sukulaisiltaan Irakista ja on vakuuttunut hengenvaarastaan, mikäli joutuisi palaamaan. Hän muun muassa toimitti Migrille kuvakaappauksen uhkausviestistä, jossa on kuva moskeijan seinään kiinnitetystä päätöksestä erottaa hänet heimosta.

***

Lue tapauksesta lisää Uuden Tien verkkolehdessä

 
artikkelibanneri Uusi Tie