Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Hyvinkää valmistautuu Medialähetyspäiviin

 

Hyvinkään Martintalossa 14.–16. kesäkuuta vietettävillä Medialähetyspäivillä puhutaan Aasian suurkaupungeista ja juhlitaan 40-vuotiasta Medialähetys Sanansaattajia. Sansan valtakunnallisen kesäjuhlan järjestäminen Hyvinkäällä on luontevaa, sillä järjestö perustettiin hyvinkääläisessä autotallissa 9.6.1973. Juhliin saapuu ennätysmäärä, nelisenkymmentä ulkomaalaista medialähetystyön ammattilaista.

Kansainvälisten puhujien suurin nimi on TWR:n pääjohtaja Lauren Libby. TWR eli entinen Trans World Radio on maailman suurin medialähetysjärjestö, joka lähettää kristillistä ohjelmaa yli 230 kielellä ja murteella, kun esimerkiksi Voice of America radioi 48 kielellä ja Britannian yleisradioyhtiö BBC 28 kielellä.

Sansa järjestää Medialähetyspäivät teemalla Rajattomia lahjoja yhdessä Hyvinkään seurakunnan kanssa. Kirkkoherra, lääninrovasti Ilkka Järvisen mukaan Hyvinkää on vahva lähetysseurakunta, jonka vuotuinen tuki lähetysjärjestöille on seurakuntien keskuudessa huippuluokkaa.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

– Viime aikoina minua on mietityttänyt sukupolvenvaihdos lähetysaktiiveissa. Mistä saada nuoria tilalle, kun monet vanhemmat eivät enää jaksa puurtaa niin kuin ennen? Lähetysjärjestöjen kotimaantyö on myös tärkeää, jotta me seurakunnissa saisimme lisäkipinää, Ilkka Järvinen sanoo.

Sunnuntain messussa siunataan työhön kuusi uutta työntekijää ja lähetystyöntekijää. Yle Radio 1 lähettää suorana lähetyksenä messun, jossa saarnaa Espoon piispa Tapio Luoma. Valtaosa Medialähetyspäivien tilaisuuksista on seurattavissa suoratoistona internetistä, minkä lisäksi ohjelmaa lähetetään Radio Deistä lauantaina ja sunnuntaina klo 16-18.

Lisätietoa

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa