Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Huomenna vietetään Maailman rukouspäivää

 

Maailman rukouspäivää eli Naisten kansainvälistä rukouspäivää vietetään tänä vuonna perjantaina 1.3. Taustalla on naisten rukousliike, joka sai alkunsa Amerikassa 1800-luvun lopulla. Päivän teemaksi on nostettu siirtolaisuus ja maahanmuuttajien asema.

Suomessa järjestettävissä rukouspäivän tilaisuuksissa keräyskohteena on Itä-Afrikan ortodoksisten kirkkojen naisten parissa tehtävä hiv- ja seksuaaliterveystyö.

Tänä vuonna tarkastellaan erityisesti Ranskaa, jossa siirtotyöläiset toivotettiin tervetulleiksi siihen asti, kunnes lainsäädännön kiristykset tekivät monista paperittomia. Ranskan historian puolustus- ja valloitussodat ovat muovanneet länsimaista poliittista ja uskonnollista historiaa. Vuosisatojen varrella tapahtuneet yhteiskunnalliset muutokset ovat levinneet yli maantieteellisten rajojen, kertoo Kirkon tiedotuskeskus.

Maailman rukouspäivää vietetään 170 maassa. Suomessa Maailman rukouspäivän viettoa koordinoi Suomen NNKY-liitto.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Helsingissä Maailman rukouspäivän ekumeenista hartautta vietetään Temppeliaukion kirkon seurakuntasalissa 1.3. kello 18. Rukouspäivän tilaisuuksia järjestetään myös muun muassa Sysmässä, Tampereella ja Kuopiossa.

 
Artikkelibanneri perussanoma