Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Radio Dei julkaisi Kallion kirkon äänitallenteen kokonaisuudessaan

 

Radio Dei julkaisi tallenteen Pirkko Jalovaaran kiistellystä rukousillasta Kallion kirkossa.

Radio Dei on saanut haltuunsa leikkaamattoman version Pirkko Jalovaaran Kallion kirkosta pitämästä Sanan ja rukouksen illasta. Pirkko Jalovaaran Rukousystävien luovuttamasta materiaalista selviää, mitä Jalovaara Kalliossa eri yhteyksissä sanoi. Radio Dei julkaisi tänään tallenteen verkkosivuillaan kokonaisuudessaan.

Autenttinen äänitallenne todistaa vääriksi Jalovaaran väitteet siitä, että Ylen MOT-ohjelma olisi liittänyt TV7:sta tai muista yhteyksistä tallennettuja lausuntoja ja esittänyt ne osana Jalovaaran puhetta Kallion kirkossa. Pirkko Jalovaara syytti keskiviikkona Radio Dein haastattelussa MOT:n toimitusta Kalliossa tallennetun ääniraidan väärentämisestä.

 

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

”Tänään on hyvin tärkeä ilta”, julistaja ja rukoilija toteaa tallenteella illan aluksi.

Kallion Sanan ja rukouksen illassa Jalovaaraa viittaa toistuvasti Raamatun esimerkkeihin, joissa Jeesus parantaa sairaita ja ajaa ihmisistä pahoja henkiä.

”Jeesus käski ankarin sanoin pahan hengen väistyä ja se lähti pojasta”, Jalovaara siteeraa ja toteaa: ”Aika vahvaa tekstiä”.

”En näe päältä päin, kuka kantaa tuota pahaa henkeä sisimmässään. Et näe sitä, kuka istuu tänään vieressäsi, jonka sisimmässä on paha henki. Se ei näy. Monta kertaa suloinen ihminen voi olla riivattu. Suloinen ihminen päältä päin katsottuna voi olla todellakin pahan hengen kätyri.”

”Mistä tiedät, että sinussa voi olla paha henki tai missä kohtaa paha henki sinua vastaan hyökkää” ja ”voiko saatanallinen voima rusikoida sinun terveyttäsi”, Jalovaara kysyy tallenteella ja viittaa sanoillaan muun muassa tiettyyn selkäkipupotilaaseen.

Valtaosa Jalovaaran opetuksesta Kallion kirkossa käsittelee paholaisen toimintaa. Jalovaara varoittelee kuulijoille useaan otteeseen pahan vallan todellisuudesta ja hyökkäyksistä, jotka uskovien on syytä ottaa vakavasti. Termit ”hengellinen sodankäynti”, ”hyökkääminen” ja ”sitominen” esiintyvät puheessa ahkerasti.

”Osa ihmisistä sanoo, ettei paholainen pääse vaikuttamaan uskovaan ihmiseen”.

 ”Tärkein asia, jonka tältä illalta haluan sanoa, että joka ikisen uskovan ihmisen täällä kirkossa paholainen yrittää tehdä hengellisesti toimintakyvyttömäksi”.

Mitä Jalovaara sanoi lääkkeistä?

Julkisuudessa Jalovaaraa on arvosteltu voimakkaasti erityisesti lääkkeiden käytön kyseenalaistamisesta, jopa demonisoinnista. Ylen MOT-ohjelma kertoi Jalovaaran opettaneen, että lääkkeet voivat olla paholaiselle tapa päästä ihmisen sisimpään.

Jalovaara ei puhu lääkkeiden käytöstä kirkossa pitämässään opetusosiossa, mutta ottaa lääkkeet ja pahan voimat esille opetuspuhetta seuraavassa rukouksessa. Tallenne todistaa, että MOT-lainaa tätä materiaalia ohjelmassaan autenttisesti eikä asiayhteyteen ole liitetty muuta äänimateriaalia, mistä Jalovaara MOT:n toimittaja Kirsi Sköniä syytti.

Jalovaaran sanat on kohdistettu yksittäisille ihmisille, mutta äänitallenne osoittaa, että ne ovat kuultavissa koko kirkkotilassa osana Jalovaaran rukousosiota, jota Jalovaara itse nimittää ”tiedonsanoiksi”. Nimitys on käytössä erityisesti vapaiden suuntien karismaattisissa tapahtumissa. Evankelis-luterilaisen kirkon tiloissa järjestetyissä tilaisuuksissa termiä harvoin kuulee.

Jalovaara rukoili Kallion kirkossa näin:

”Pyydän oikein erityisesti katsomaan sellaisiin sairauksiin, joissa olet pitkään käyttänyt lääkkeitä ja ne lääkkeet ovat ikään kuin sumentaneet sen tietoisuuden, että saatana on päässyt tunkeutumaan sinun sisääsi. Lääkkeet on yksi tapa, jota paholainen käyttää, jotta pääsee todella sinun sisimpääsi, henkeen sieluun ja ruumiiseen. Herra, me katsomme niihin, jotka ovat omalla elämäntavallaan ja riippuvuuksillaan ja syömisillään ja juomisillaan avanneet tuon kanavan saatanan voimia vastaan, että ´tervetuloa, saatana, täällä on yksi ruumis, saat tehdä, mitä haluat minulle´.

Herra me nyt sidotaan kaikki nuo riippuvuudet ja kaikki ne tekijät, jotka aiheuttavat tuhoavat ruumiista, ajattelutapaa ja sitä, että ihminen loittonee kaiken aikaa Jumalasta. Herra, me käsketään niitä sairauden henkiä, joita täällä moni kantaa mukanaan. Ei pelkästään selkäsairauden henkeä, vaan syövän henkeä ja kipujen henkiä ja demonisia voimia, jotka ovat saaneet tuon sairauden alun ja joka etenee ilman, että ymmärrät, mistä se on tullut.”

Kuuntele autenttinen äänitallenne Kallion kirkon tapahtumista kokonaisuudessaan Radio Dein verkkosivuilta.

Lue myös:

”Pirkko Jalovaara syyttää MOT-ohjelmaa ääniraidan väärentämisestä”

MOT:n Kirsi Skön: Jalovaaran väite väärentämisestä ei pidä paikkansa

Junkkaala MOT-ohjelmasta: Epäusko paholaisen aiheuttamaa – eivät sairaudet”

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)