Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Huomenna avautuvilla asuntomessuilla kumahtelevat perinteiset kirkonkellot – ja Jeesus jongleeraa

 

Kirkkoherrat Stina Lindgård (vas.) ja Mikko Alava sekä seurakuntasihteeri Bettina Laaksonen kohtaavat toimittajia ja valokuvaajia torstaina 6.7.2023 asuntomessualueella, Loviisanseudun seurakuntayhtymän osastolla. Kuva: Erja Taura-Jokinen

Asuntomessut 7.7.-6.8.2023 ovat Loviisan seudun seurakunnille suurin voimainkoetus miesmuistiin.

Hiljentymistä varten rakennetun minikappelin torni erottuu kauniisti uuden, rakennetun ympäristön yleisilmeestä.

Ja siellä myös kumahtelevat kirkonkellot, jotka Loviisan seudulla asuva kirkontorniteknikko, Supavit Nummelin, on tuonut ja asentanut varta vasten – seurakunnan vapaaehtoisen roolissa.
Talkoolaisten suunnittelun ja käsityötaitojen tulosta on myös kappeli alttareineen ja erilaisine istuimineen.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Asuntomessujen pisteellä on kuukauden ajan paikalla vähintään kaksi henkilöä messuvieraita palvelemassa ja jututtamassa.

Loviisanseudun seurakuntayhtymän johtaja, Agricola svenska församlings kirkkoherra Stina Lindgård kertoo, että vuoroissa kantaa vastuuta nelisenkymmentä vapaaehtoista ja parisenkymmentä työntekijää.
Kaikkineen asuntomessurupeaman valmistelut ja toteutukset ovat vaatineet pieniltä seurakunnilta panostuksen, jollaista ei niiden lähihistoriassa ole tehty. Kokonaisuus kattaa paitsi seurakuntien messuosaston myös avoimet ovet kirkoissa kera oppaiden, konsertteja ja taidenäyttelyn.

Loviisan kirkossa on 27.8.2023 saakka esillä Ilosanoma-näyttely kuvanveistäjä, taidemaalari Airi Salosmaan teoksista. Samassa kirkossa voi nauttia asuntomessuviikkoina urkuvarteista tiistaisin kello 13 ja 14.

Ruotsinpyhtään kirkossa urkuvartit soivat torstaisin kello 13.

Lauluyhtye Rajaton konsertoi Loviisan kirkossa perjantai-iltana 21.7.

Kuningattarenrannassa sijaitsevalla messualueella seurakunnilla on sekä kappeli että viihtyisästi sisustettu kontti, jonka seinässä on kalaverkko, johon lapsetkin ulottuvat kiinnittämään mieluisan värisen rukouslankansa.

Pikkuväki voi myös koota palapelejä, joita on teetetty Loviisan kirkkojen valokuvista.

Seurakuntien pisteestä löytyy myös kaksi kookasta maalausta kasvojen kokoisella reiällä varustettuna, valokuvamuistojen ottamista varten. Toisessa voi olla Jeesus jongleeramassa, toisessa Mikael Agricolana.

Asuntomessujen ekologisesti rakennettu minikappeli henkii rauhaisaa tunnelmaa. Kuva: Erja Taura-Jokinen