Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Bidenin turvamies johtaa nyt kristillistä bisnesverkostoa

 
CBMC:n Suomen osaston puheenjohtaja Sami Niemi, varapuheenjohtaja Laura Haarlaa, Ana Simpson ja Chris Simpson ennakoivat presidentti Joe Bidenin Suomen-vierailun tunnelmia Radio Deissä, jossa nelikko poseerasi seisaallaan radiokanavan logon edessä.

CBMC:n Suomen osaston puheenjohtaja Sami Niemi, varapuheenjohtaja Laura Haarlaa, Ana Simpson ja Chris Simpson ennakoivat presidentti Joe Bidenin Suomen-vierailun tunnelmia Radio Deissä. Kuva: Anu Lehtipuu

Seitsemää USA:n presidenttiä turvannut Chris Simpson on kristillisen CBMC-järjestön uusi johtaja. Jos hän olisi yhä agentti, hän olisi Helsingissä varmistamassa, että Joe Bidenin ja kaikkien ympärillä olevien ihmisten turvallisuus taataan.

Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden vierailee Suomessa torstaina 13. heinäkuuta. Suurvallan johtajan vierailut vaativat aina laajoja turvatoimia, joista vastaavat sekä paikalliset toimijat että mukana kulkevat Salaisen palvelun agentit.

Yksi heistä on ollut nykyään kristillisessä CBMC-järjestössä puheenjohtajana toimiva Chris Simpson. Hän vieraili Radio Dein Aalloilla-ohjelmassa 3.7.2023 Anu Lehtipuun haastateltavana yhdessä järjestön Suomen osaston Laura Haarlaan ja Sami Niemen kanssa.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

CBMC on kansainvälinen kristillinen bisnesverkosto ja järjestö. CBMC Finlandin puheenjohtaja Sami Niemi kertoo, että järjestö on avoin kaikille kristityille, jotka kokevat työelämäkutsumusta ja ovat tavalla tai toisella liike-elämässä mukana asiantuntijana tai johtajana.

– Kun heillä on halu rakentaa syvempää yhteyttä Jumalaan, itseensä tai toisiin ihmisiin, me autamme siinä, Niemi sanoo.

Järjestön uusi puheenjohtaja Chris (Christopher) Simpson on parhaillaan kiertämässä Eurooppaa ja tapaamassa järjestön jäseniä myös Suomessa. Aikaisemmin Simpson on toiminut mm. merijalkaväen komentajana ja liittynyt Yhdysvaltojen Salaiseen palveluun vuonna 1999. Hän on palvellut uransa aikana seitsemää presidenttiä aina Jimmy Carterista Joe Bideniin.

Pyytäisin anteeksi sirkusta

Jos Simpson ei olisi eläkkeellä vaan yhä virassaan, hän olisi myös Helsingissä turvaamassa Joe Bidenin vierailua. Ensimmäisenä hän pyytäisi Helsingin asukkailta anteeksi kaikkea sirkusta, mitä vierailu aiheuttaa.

– Olisin pahoillani siitä, että joudumme tekemään niin paljon järjestelyjä ja sulkemaan alueita muutamiksi päiviksi, Simpson toteaa.

Hänen työhönsä Salaisessa palvelussa on kuulunut turvata presidenttiä kaiken aikaa. Eikä vain presidenttiä vaan kaikkia muitakin, jotka ympärillä ovat.

Bidenin Helsingin vierailun aikana Simpson osallistuisi turvatoimiin ja niiden suunnitteluun. Hän olisi saapunut Suomeen useita päiviä aikaisemmin tarkastamaan tilannetta ja suunnittelemaan turvallisuusasioita. Siihen kuuluisi yhteistyökumppanien ja paikallisten turvallisuusihmisten tapaamista ja turvallisuuden takaamista monella tavalla.

Salaisesta palvelusta pyhään palveluun

Chris Simpson on nyt eläkkeellä ja kertoo siirtyneensä salaisesta palvelutehtävästä pyhään palvelutehtävään – Secret Service vaihtui Sacred Serviceen.

– Kun olin merijalkaväen komentaja, vastuullani oli luoda ilmapiiri, jossa ihmiset voivat kasvaa ja kehittyä. Nytkin isänä, aviomiehenä ja palvelutehtävässäni haluan tehdä samaa.

Simpson on innostunut opetuslapseudesta ja hän on vapaaehtoisena johtanut hengellisiä yhteisöjä. Mikä siihen motivoi?

– Minua innostaa työhön, kun saan nähdä, miten miehen tai naisen elämä muuttuu, kun Jumala saa tehdä työtä heidän elämässään.

Simpson on aina arvostanut sitä, että ihmiset tulevat yhteen. Hän oli mukana CBMC:ssä jo salaisen palvelun aikana ja huomasi, että järjestössä ihmiset saavat kasvaa ja kohdata toisiaan.

– Viestini suomalaisille ja eurooppalaisille on, että vaikka ympärillä saattaa olla pimeyttä, se ei ole todellisuus ja sitä ei pidä katsoa. Sen sijaan nosta katseesi ja katso valoa. Meidän kannattaa olla rohkeita uskossamme, Simpson rohkaisee.

Kuuntele koko haastattelu Dei Plussasta: Aalloilla 3.7.2023 (1:41) >>

 
Dei, sävelmatka, artikkeliban 31.5.- (2/2)