Biden hakee kannattajia ei-evankelikaaleista, kuten muslimeista

 

Kuva: Wikipedia

Valkoiset evankelikaalit tuntuvat pysyneen Trumpin takana koko nelivuotiskauden. Joe Bidenillä tuskin on mahdollisuuksia saada heitä kannattajikseen.

”Toivon, että kouluissamme opetettaisiin enemmän islamilaisesta uskosta, kuten muista suurista uskonnoista, joista islam on yksi.”

Presidenttiehdokas Joe Bidenin puhe Emgage-muslimijärjestön tapahtumassa 20. heinäkuuta on kerännyt Yhdysvaltojen muslimiväestöltä suosionosoituksia.

IK-opisto vuosisop.,vko3-4, neliöb,MJa

Istuva presidentti, Bidenin vastaehdokas Donald Trump epäsi maahanmuuton vuonna 2017 tiettyjen muslimimaiden kansalaisilta. Biden mainitsi puheessaan, että rajojen avaaminen muslimeille tapahtuisi ”ensimmäisenä päivänä” hänen valtakaudellaan.

– Kyse on ollut islamofobiasta valkoisessa talossa, Biden luonnehti.

Jo aiemmin islam-verkosto Muslim American Political Action asettui Bidenin taakse kuuluttuaan sitä ennen demokraatti Bernie Sandersin kannattajiin.

Bidenin kommentit nostattivat vastareaktion etenkin maan evankelisten kristittyjen piirissä.

– Kristinusko, sen historia ja arvot on eliminoitu koulujen opetuksessa. Nyt Biden haluaa lisää Islamia kouluihin, CBN-kanavan analyytikko David Brody kritisoi.

Bidenin myös arvioitiin tekevän ja sanovan mitä tahansa, millä saataisiin Trump-vastaiset voimat aktivoitua hänen taakseen vaaleissa.

– Biden haluaa valkoiseen taloon hinnalla millä hyvänsä, kolumnisti Lea Harrelson kommentoi Christian Post -lehdessä.

”Kauhistuttava presidentti”

Biden on viime kuukausina laajentanut vaikutusalaansa uskonnollisten ryhmien parissa. Hän on muun muassa osallistunut erilaisiin tapaamisiin uskonnollisten johtajien kanssa.

Evankelisten kristittyjen tuki Donald Trumpille on säilynyt koko neljän vuoden presidenttikauden ajan. Heinäkuussa julkaistun PEW-tutkimuslaitoksen raportin mukaan 82 prosenttia niin sanotuista valkoisista evankelikaaleista olisivat antamassa äänensä Trumpille.

Kolme neljäsosaa evankelikaaleista katsoo, että Joe Biden olisi ”huono” tai ”kauhistuttava” presidentti.

Bidenin puheessa huomio kiinnittyi myös lauseeseen, jossa ehdokas lupasi humanitääristä tukea ”Syyrialle, Jemenille ja Gazalle”.

Biden kannattaa kahden valtion mallia, jossa Palestiina olisi Israelin rinnalla itsenäinen valtio.

Joseph Robinette Biden, 78, on toisaalta tunnettu Israelin tukijana, ja hänellä on pitkä historia Yhdysvaltojen ja Israelin välisissä suhteissa. Bidenin ensimmäinen ulkomaanmatka senaattorina suuntautui Israeliin Jom Kippur -sodan aattona vuonna 1973. Hän tapasi matkalla muun muassa pääministeri Golda Meirin.

Bidenin molemmat lapset ovat avioituneet juutalaisen puolison kanssa, mitä kautta hänelle on syntynyt perheside juutalaiseen maailmaan.