Lähetystyö: Lähellä Jeesusta viisi vuosikymmentä – tärkeintä lähetysjärjestölle ei ole lähetystyö vaan evankeliumi Ihmisiä ja ilmiöitä: Tekoäly nyt ja tulevaisuudessa

Helsingissä tänään kolmen kirkkokunnan rauhanrukous Urkainan puolesta

 

Kuva: Pixabay

Tänään klo 15 järjestetään kolmen kirkkokunnan yhteinen rukous Ukrainan ja rauhan puolesta. Tilaisuus järjestetään Pyhän Henrikin katedraalin pihalla, Venäjän suurlähetystön välittömässä läheisyydessä. 

Pyhän Henrikin kirkon pihalla pidettävän rukoushetken toimittavat Suomessa toimivan katolisen kirkon emerituspiispa Teemu Sippo SCJ, Suomen ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo sekä Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat Jari JolkkonenKaisamari HintikkaBo-Göran Åstrand ja Teemu Laajasalo. Rukoushetkeen osallistuu myös Suomen ekumeenisen neuvoston pääsihteeri, metodistikirkkoa edustava Mayvor Wärn-Rancken.

Tilaisuus on kaikille avoin kirkko- tai uskontokunnasta riippumatta.

IK-opisto Neliöb. 18.-31.3.

Rukoushetken jälkeen Pyhän Henrikin kirkossa järjestetään tilaisuus, jossa piispat tuomitsevat Venäjän hyökkäyssodan ja vetoavat Venäjään rauhan puolesta ja sodan lopettamiseksi. Tämän jälkeen tiedotusvälineiden edustajilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä.

”Venäjän hyökkäyssota on rikos kansainvälistä oikeutta ja synti Jumalaa vastaan. Kirkkoina tuomitsemme Venäjän hyökkäysarmeijan järkyttävät raakuudet jyrkästi ja ehdottomasti. Rauhan ja Euroopan idea kuuluvat yhteen. Siksi rukous toimitetaan 9.5., jolloin vietetään Eurooppa-päivää”, piispa Jari Jolkkonen toteaa.