Helsingin kristillisen koulun oppilaat nostavat esille kristittyjen vainoja

 

Vainottu -lyhytelokuva tehtiin Helsingin kristillisen koulun oppilaiden kanssa

Nuotta.comin ja Helsingin kristillisen koulun kanssa yhteistyönä syntynyt Vainottu -lyhytelokuva on julkaistu myös Youtubessa. Marraskuun alussa televisioensi-iltansa saaneessa teoksessa näyttelevät koulun yhdeksännen luokan oppilaat. Elokuva on esimerkki nuorisotyöstä, jonka tavoitteena on aktivoida nuoria osallistumaan mediatuotantoihin ilman kokemusvaatimuksia.

– Nuoret olivat todella innostuneita, ja sain nopeasti kerättyä näyttelijät rooleihin. Osallistumiseen oli suurta kiinnostusta, ja monet halusivat heti päästä kokeilemaan näyttelemistä ja vuorosanoja, kertoo Helsingin kristillisen koulun opettaja Marika Pekkola.

Projektin tuloksena syntynyt lyhytelokuva käsittelee uskoviin kohdistuvia negatiivisia asenteita suhteessa koulumaailmaan ja elämänarvoihin. Vakavasta aiheesta huolimatta elokuvassa on hauskaa yrittämisen meininkiä, ja nuoret todella antoivat parhaansa, vaikka näytteleminen olikin monille osallistujille uutta.

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

– Mielestäni nuoret olivat lahjakkaita ja kokivat näyttelemisen mielekkääksi ja sopivan haasteelliseksi, Pekkola toteaa. Hänen mukaansa on tärkeää, että koulu tarjoaa oppilaille kiinnostavia, koulutyön ulkopuolisia projekteja, joissa nuorten kristillinen identiteetti voi vahvistua näyttelemisen ja aiheen pohdinnan kautta.

Vainottu -lyhytelokuva esitettiin Kissa pöydälle -nuortenohjelman 1.11. esitetyssä jaksossa, joka käsitteli uskovien vainoja. Ohjelmasarjan tavoitteena on aktivoida nuoria osallistumaan kristillisten mediatuotantojen tekemiseen. Sarja saa jatkoa maanantaina 29.11. klo 21:10, kun uuden jakson aiheena on fyysisen ja hengellisen kuoleman kohtaaminen ja lyhytelokuvana nuoren elokuvantekijän Sakari Mäkelän teos ”Käpy”.

Lue lisää ja katso lyhytelokuva Nuotta.comissa.