Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Vapaakristillisten seurakuntien nettijumalanpalvelusten runsaus alkaa näkyä poikkeustilanteessa

 

Kymmenillä helluntaiseurakunnilla on nykyisin verkossa Facebookin, Youtuben tai Uskotv.fi:n kautta lähetettäviä jumalanpalveluksia. Nuorisotyöntekjä Benjamin Nousiainen puhuu sunnutaina Tuusulassa Station-seurakunnassa yleisöttömässä tilaisuudessa. Kuvituskuva viime syksyltä. (Station)

Monissa seurakunnissa kokeillaan nyt, riittävätkö streematut jumalanpalvelukset ylläpitämään seurakuntien yhteyttä.

Monissa vapaakristillisissä seurakunnissa on viime vuosina alettu streemata jumalanpalveluksia ja muita tilaisuuksia säännöllisesti.

Koronaviruksen ennakointitoimenpiteiden johdosta monet seurakunnista ovat keskeyttäneet julkiset tilaisuudet, ja lähettävät sunnuntain jumalanpalvelukset verkossa yleisöttöminä.

Kotimaa Neliöb. 27.3.-2.4.

Perumisessa aktiivisimpia ovat olleet suuret helluntaiseurakunnat, joiden sunnuntain jumalanpalveluksiin osallistuu enemmän kuin 500 henkilöä.

Seinäjoen helluntaiseurakunta peruu Tellus-lähetyskonferenssin, joka oli tarkoitus järjestää 27. – 29.3 maaliskuuta. Myös muun muassa EläväVesi kuoron Suojatie konsertti 14.3. sekä Gospel Classic musiikkitapahtuma 21.3.2020 perutaan.

Jyväskylän helluntaiseurakunta ilmoitti loppuviikosta, että kaikki sunnuntain aamupäivien jumalanpalvelukset sekä keskiviikon jumalanpalvelus Tukikohta pidetään yleisöttöminä, ja lähetetään toukokuun loppuun asti seurakunnan YouTube-kanavalla.

Helsingin Saalem ilmoitti perjaintana keskeyttää julkiset kokoontumiset maaliskuun loppuun asti. Yleisöttömiä tilaisuuksia lähetetään verkossa Uskotv.fi -palvelun kautta. Muun muassa seurakunnan aiottu Johtajuuskonferenssin on peruttu.

Tampereen helluntaiseurakunta pitää tilaisuutensa tavanomaisesti vielä tänä sunnuntaina. Sen jälkeen yleisöttömiä tilaisuuksia lähetetään verkossa 15.4. asti.