Helluntaikirkon johtaja pyytää anteeksi ”toiminnassamme vammautuneilta”

 

”Hyväksikäyttötapauksia emme voi puolustella, emme hyväksyä, emmekä koskaan sallia. Ne on yksiselitteises­ti tuomittava”, Suomen Helluntaikirkon johtaja Mika Yrjölä kirjoittaa.

Mika Yrjölä nostaa Ristin Voiton pääkirjoituksessa esiin helluntailaiset vainoajina.

Suomen helluntaikirkon johtaja Mika Yrjölä pyysi anteeksi helluntaiseurakuntien toiminnan piirissä loukkaantuneilta ihmisiltä helluntaiseurakuntien pää-äänenkannattajan Ristin Voiton tämän viikon pääkirjoituksessa.

Yrjölä nosti kirjoituksen alussa esiin helluntailaisten tilanteen osana suomalaista yhteiskuntaa.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

– Maamme moniarvoistunut yhteiskunta on osaltaan vähentänyt helluntailaisiin kohdistunutta syrjintää ja paikallisesti esiintynyt­tä suoraa vainoa.

– Samalla tulevaisuuden riskeihin on luettava, että valtavirrasta poikkeavat näkemykset yhteiskunnallisiin ja sosiaa­lieettisiin kysymyksiin saattavat tuoda uudelleen vaikeuksia elää, toimia ja ilmaista itseään, Yrjölä kirjoittaa.

Toisen puoliskon Vainojen uhrit -otsikolla laaditusta pääkirjoituksesta Yrjölä käyttää anteeksipyyntöön niille, jotka ovat  ”toiminnassamme vammautuneita, kärsiviä uhreja”.

– Joudumme rehellisesti tunnustamaan, että seurakunnissamme on asioita, joiden voidaan katsoa täyttävän vainon tunnus­merkkejä: hyväksikäytöt, painostukset, pelottelut ja uhkailut.

– Ahdistuneita on myös niissä, joita on uhkailtu helvetin tulil­la tai Jeesuksen takaisintulolla.

– Pyydänkin, että te, joita olemme sanoillamme ja teoillam­me rikkoneet, antaisitte meille anteeksi. Yritämme toimia avoimesti ja keskusteluyhteyttä rakentaen.

Lue pääkirjoitus kokonaisuudessaan tästä.