Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Vapaakirkolla on pitkät talkooperinteet — Halu auttaa on tärkein työkalu

 

Arto Talja on aikatauluttanut rakennustiimin tehtävät lukujärjestykseen, jota noudatetaan tarkasti. Kuva: Markku Pitkänen

Ilman talkoolaisia ei 1.–3.7. Hämeenlinnassa Ritari-areenalla vietettäviä Suomen Vapaakirkon kesäjuhlia pystyttäisi järjestämään.

 

Suomen Vapaakirkon kesäjuhlia vietetään 1.–3.7. Hämeenlinnassa Ritari-areenalla. Vapaakirkko on koonnut väkensä vuotuisiin kesäjuhliin vuodesta 1915, jolloin kokoontumiset aloitettiin Nuorisojuhlina. Kesäjuhlat ovat aina olleet luonteeltaan sekä hengellistä kasvua tukevat että evankelioivat. Vaikka pääosan juhlavieraista muodostavat eri puolilta Suomea tulevat vapaakirkolliset, juhlien ilme on haluttu pitää avoimena kaikille. Niin myös Hämeenlinnassa tänä vuonna.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Ilman talkoolaisia juhlia ei onnistuttaisi järjestämään. Tänäkin vuonna talkootiimi aloitti työnsä viisi päivää ennen varsinaisia juhlia.

– Olemme saaneet innostuneen ja osaavat talkooporukan, joka on jo matottanut ja tuolittanut Ritari-areenan, joka on juhlien päähallina, kertoi rakennustiimistä vastaava Arto Talja. Joka päivä 10–20 talkoolaista huolehtii juhla-alueen rakentamisesta.

– Kaikilla on halu auttaa, ja porukka tarttuu hanakasti hommiin, Arto Talja kehuu.

Talja on avannut Vapaakirkon kesäjuhlien historian ensimmäisen rakennustoimiston.
– Rakennustoimisto huolehtii kaikkien juhlia varten tarvittavien rakenteiden pystyttämisestä. Ritari-areenalle pystytetään esiintymislava ja taaperoille leikkikenttä, Metritiskiareenalle rakennetaan osastot lasten juhlia varten ja Ritari-areenan pihalle rakennetaan kirjamyynti-, näyttely- ja ruokamyyntialue.

– Lisäksi kalustoa kuljetetaan eri puolilta Suomea juhlia varten. Esimerkiksi penkit tulevat Nastolasta ja äänentoisto Viialasta, Talja kertoo.

Rakennustoimisto on aikatauluttanut juhlien rakentamisen tarkasti.
– Tällä hetkellä olemme jopa hieman edellä aikataulusta, Talja kehaisee. Rakentamistyö valmistuu torstaina. Perjantaina tehdään vielä täydentävää rakentamista.

Vapaakirkon kesäjuhlille odotetaan heinäkuun ensimmäisessä viikonvaihteessa 15 000 kävijää. Juhlat rakennetaan kolmeen halliin. Ritari-areenan lisäksi ovat käytössä lasten juhlia varten Metritiskiareena ja lauantain seminaareja varten uusi Elenia Areena. Lisäksi junnut juhlivat koko viikonlopun Poltinahon seurakuntatalossa.