Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Futista ja syntisen virsiä herättäjäjuhlilla

 

Herättäjäjuhlissa näkyy joka vuosi järjestävän paikkakunnan ilme.

Ohjelman ytimessä ovat kuitenkin perinteiset seurat, lupaa Vantaan seurakuntien viestintä.

Herännäisyyden eli körttiläisyyden vuotuiset kesäjuhlat järjestetään tänä vuonna Vantaalla. Ohjelman ydintä ovat perinteiset seurat, joissa väki istuu avoimen taivaan alla, ja puhe ja virsi vuorottelevat. Seurojen ympärille rakentuva muu ohjelma muotoutuu joka vuosi järjestävän paikkakunnan näköiseksi. Tänä vuonna järjestävä kaupunki näkyy esimerkiksi jo juhlien logossa, jossa on kuvattuna nousukiidossa oleva lentokone.

Seurojen lisäksi Vantaan herättäjäjuhlilla voi pelata jalkapalloa, patikoida Sipoonkorven Högbergetille, piipahtaa Pop in -perheneuvontaan tai osallistua konserttiin

KRS Krito 10.-23.6.

Juhlien ennakkokonsertissa Tikkurilan uudella torilla 7.7. esiintyvät gospelmuusikko Jaakko Löytty sekä kansainvälisiä artisteja. Lauantaina 9.7. Myyrmäen urheilupuiston kentällä järjestetään jalkapallo-ottelu rauhan puolesta. Kentällä on Peace United, Kirkon Ulkomaanavun kampanja, jonka tavoitteena on lopettaa vastakkainasettelu kulttuurien ja uskontojen välillä. Lauantai-iltana Syntisen virret -konsertissa Energia-Areenalla suomalaiset lauluntekijät ja laulajat esittävät lauluja, joissa soivat rakkaus, kaipuu, ikävä ja kiitos.