Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Fida: Suomalaisten lahjoittama apu pelastaa ihmishenkiä

 

Apua Eregae Ekitela oli yksi marraskuun avustusjakeluissa ruoka-apua saaneista. KUVA: Lassi Mäkinen

Lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö Fida International on välittänyt ruoka-apua yhteensä yli 35 000 ihmiselle Keniassa ja Etiopiassa suomalaisten lahjoittamilla varoilla. Syksyn aikana ruokajakeluita on järjestetty muun muassa Turkana-heimon alueella pohjoiskenialaisissa kylissä.

– Kuivuus on täällä erittäin vakava asia. Lähestulkoon kaikki karja on kuollut, ja viime aikoina myös ihmisiä on alkanut kuolla, kertoo Full Gospel -helluntaikirkon pastori Peter Ewoton Lokitaungin kaupungista.

– Olen hyvin onnellinen ja iloinen, että saamme nyt ruokaa! , kommentoi ruokaa hakemaan tullut Apua Ereage Ekitela.

Apua Eregae on neljän lapsen leskiäiti. Perheen vuohet ja kamelit ovat kuolleet kuivuuteen, joten ruoka on ollut tiukassa. Nyt perhe sai kuukauden ajaksi ruokatarvikkeita.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Fidalta on lähdössä Pohjois-Keniaan 50 000 euron avustuserä, jolla apua pystytään välittämään tammi-helmikuun vaihteeseen. Jokainen lahjoitus on tärkeä, jotta avun toimittamista voidaan jatkaa. Turkanat ovat ruoka-avun varassa ainakin siihen asti, kunnes seuraava mahdollinen sato saadaan korjattua keväällä.

Lue Fidan juttu kokonaan

 
artikkelibanneri Uusi Tie