Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Evankeliumijuhla palaa 2017 juurilleen Helsinkiin

 

Helsingin jäähallissa ja sen lähialueilla järjestetään uskonpuhdistuksen juhlavuonna 2017 yksi Suomen suurimmista hengellisistä kesäjuhlista.

Valtakunnallinen evankeliumijuhla 2017 pidetään Helsingissä juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna. Evankeliumijuhlan järjestelyistä vastaavat Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (Sley) ja Meilahden seurakunta.

– Olemme todella innoissamme Evankeliumijuhlan paluusta Helsinkiin. Sen päätarkoitus on jakaa Jumalamme armon viesti yhä uusille ihmisille jokapäiväiseksi turvaksi, Sleyn toiminnanjohtaja Lasse Nikkarikoski kuvaa.

KRS Raamattukonf. 3.-16.6.

– Olemme kiitollisia Meilahden seurakunnalle hyvästä ja tavoitteellisesta yhteistyöstä. Juhla kutsuu ja sitouttaa paikalliseen seurakuntaan ja seurakunnan alueella toimiviin luterilaisen kirkkomme joukkoihin. Myös monipuolinen talkootyö on alati tarpeellista matalan kynnyksen toimintaa, johon kaikki ovat tervetulleita mukaan, Nikkarikoski sanoo.

– Kun Evankeliumijuhla palaa keskelle Helsinkiä, haluamme kaikin keinoin rakentaa sellaisen juhlan, johon helsinkiläisten on helppo tulla ja jossa on hyvä olla. Haluamme juhlan avulla tuoda Kristuksen evankeliumin synnyttämää iloa ja toivoa helsinkiläisten ja kaikkien juhlavieraiden elämään, Nikkarikoski kiteyttää.

Meilahden seurakunnan kirkkoherra Hannu Ronimus toivottaa helsinkiläiset ja muualta saapuvat Evankeliumijuhlaan sydämellisesti tervetulleiksi.

– Pääkaupunkiseudun kesäajan tapahtumien tarjonta on tunnetusti runsasta. On tärkeää, että aika ajoin myös kirkollinen suurtapahtuma jalkautuu tänne, tuoden osaltaan Jumalan läsnäolon ja evankeliumin valoa ja lämpöä ihmisten elämään. Olemme iloisia mahdollisuudesta toimia Evankeliumijuhlan paikallisena yhteistyöseurakuntana, Ronimus sanoo.

Sley perustettiin 1873 Helsingissä, jossa sen keskustoimisto on myös aina sijainnut. Kesällä 1874 yhdistyksen vuosijuhlana aloitettu Evankeliumijuhla pidettiin sotavuosien poikkeuksia lukuun ottamatta vuosittain pääkaupungissa aina vuoteen 1965 asti. Sen jälkeen juhla on kiertänyt eri paikkakunnilla ympäri Suomea.

Valtakunnallinen Evankeliumijuhla järjestetään Helsingin jäähallissa 30.6.-2.7.2017.