Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Sat7-televisio vaikeuksissa Egyptissä

 

Sat7:n ohjelmilla on miljoonia katselijoita.

Kristillisiä televisio-ohjelmia lähettävän Sat7:n tiloihin on hyökätty Kairossa Egyptissä. Hyökkäyksen takana olivat Egyptin sensuuriviranomaiset.

Egyptissä Sat7 on joutunut syytetyksi siitä, että se toimii ilman tarvittavia lupia ja on jättänyt noudattamatta erilaisia säädöksiä. Viime lauantaina 10.10. sen tiloista takavarikoitiin varusteita, kuten kameroita ja tietokoneita. Johtaja Farid Samir pidätettiin kuudeksi tunniksi.

Sat7:n tiedotuksen mukaan Egyptin toimisto on kuitenkin ohjelmien tuotantolaitos eikä satelliittilähetyskeskus. Muutaman päivän kuluessa yleinen syyttäjä tekee päätöksen siitä, käsitelläänkö tapaus oikeudessa. Sillä välin Sat7:n toiminta Egyptissä on keskeytetty, vaikkakin lähetykset Egyptiin jatkuvat Libanonin Beirutista.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Yhdysvaltojen Sat7:n johtajan Rex Rogersin mukaan tiedettävästi mitään väärää ei ole tehty. “Meillä on vaadittavat luvat ja hyväksyntä toiminnalle. Tämä on väärinkäsitys, mutta valitettavasti voimme joutua maksamaan hintaa siitä”, hän kommentoi Christian Todaylle.

Christian Todayn mukaan sensuuri on kasvava huoli Egyptin medioissa. Kristityt ovat vähemmistö maassa ja joutuvat jatkuvasti kovan linjan muslimeiden paineen alle, vaikkakin presidentti Abdel Fattah el-Sisi on vahvasti vaatinut suvaitsevaisuutta ja uskonnonvapautta.

Sat7 toimii Egyptissä Coptic Evangelical Churchin alla, mutta sen työtä tukevat kaikki kirkkokunnat maassa.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie

Aiheet

,