Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Islamin loukkaamisesta tuomittu ehdolla EU:n ihmisoikeuspalkinnon saajaksi

 

Raif Badawi. Kuva: Wikipedia

Tuhanteen raipaniskuun ja 10 vuoden vankeuteen islamin loukkaamisesta tuomittu saudiarabialainen Raif Badawi on EU:n ihmisoikeuspalkinnon finalistien joukossa.

Euroopan parlamentin Saharov-ihmisoikeuspalkinnon voittaja valitaan kahden viikon päästä. Kolmen finalistin joukossa on saudiarabialainen bloggari Raif Badawi, joka on tuomittu tuhanteen raipaniskuun ja kymmenen vuoden vankeuteen islamin loukkaamisesta. Badawi kärsi ensimmäiset 50 raipaniskua tammikuussa.

Finalistien joukossa on myös murhattu venäläinen oppositiopoliitikko Boris Nemtsov. Venäjän presidentin Vladimir Putinin kärkkäänä arvostelijana tunnettu Nemtsov murhattiin viime helmikuussa sillalla Kremlin kupeessa.

Fida Neliöb. vkot 49-50. MJa

Kolmas finalisti on Venezuelan demokraattinen oppositio ja maan poliittiset vangit. Venezuelan demokraattinen oppositio on vuonna 2008 perustettu oppositiokoalitio.

Voittaja valitaan lokakuun 29. päivä. Euroopan parlamentti julkisti finalistit torstaina.

STT / Radio Dei

 
Dei, Ihmisen ääni, artikkeliban. (2/2) 3.10.- MJa