Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Evankelistapäivillä koettiin lataavaa yhteyttä

 

Evankelistapäivillä koettiin yhteyttä yli sukupolvirajojen. KUVA: MARI TURUNEN

Eilen päättyneet Evankelistojen yhteyspäivät kokosivat helteiselle Seinäjoelle kolmisen sataa evankelistaa eri puolilta Suomea.

Yhteyspäivien erityispiirre on seurakuntarajat ylittävä yhteys. Päivien aiheena oli Evankelista arjessa. Mutta millainen on tämän päivän evankelista ja mistä hänet löytää?

Raamattuopiston Pohjanmaan aluejohtajana työskentelevä Lasse Pesu osallistui kolmansille evankelistapäivilleen. Hänestä evankelista on ajassa kiinni, ymmärtäen ihmisten arjen, kivun ja syntisyyden missä he elävät.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

– Samalla evankelista on vahvasti kiinni Jumalan sanassa, hän painottaa.

Pesu unelmoi seurakunnista, joiden jumalanpalveluksista evankelistat lähtevät ravittuina seurakunnan ulkopuolelle, sinne missä ihmiset ovat.

Koulutyötä tekevä Riku Rinne on samoilla linjoilla. Hän näkee evankelistan ihmisenä, joka uskaltaa olla aito ja vie evankeliumia sinne, missä vaikuttaa, oli ympäristö sitten koulu, työpaikka tai harrastus. Niissä tilanteissa pitää hänen mukaansa olla luonteva.

– Kouluissa on suostuttava uskonnottomiin tunteihin, mutta se ei estä rakkautta. Ihmiset ovat vastaanottavia, kun puhumme luontevasti, hän huomauttaa.

Seinäjoen helluntaiseurakunnan evankelista Timo Närhi puolestaan muistutti, että ei Jeesuskaan jäänyt opettamaan synagogaan, vaan hän lähti kaduille.

– Evankelista tavoittaa ihmisiä parhaiten lähtemällä neljän seinän sisältä ulos. On kyse elämäntavasta ja valmiudesta kohdata ihminen.

Näiden miesten viesti on selvä: on syytä suunnata seurakuntien seinien ulkopuolella.

Motoristit Jeesuksen asialla

Yksi tällainen tapa on Gospel Ridersien tavoittava kampanja.

– Jeesus sanoi opetuslapsilleen, että mänkee eeltä kyllään ja nähessänne aasin varsan ottakaa se sanoen, että Herra tarvihtee sitä. Nykyään Jeesus kehottaa ostamaan moottoripyörän, sillä Herra tarvihtee sitä, savolaismurteella yleisöä naurattanut Late Pietikäinen velmuili.

Pietikäinen kertoi kristittyjen motoristien Vaihda kaistaa -kampanjasta, jossa neljä motoristitiimiä kiersi kaksi ja puoli viikkoa eri puolilla Suomea kertoen evankeliumia esimerkiksi toreilla ja rippikoululeireillä. Hän arvioi, että 150 ihmistä tuli kampanjan myötä uskoon.

– Ihmiset ovat valmiimpia ottamaan Jeesus vastaan, kuin me ollaan valmiita kertomaan hänestä. Tuulet puhaltaa, Pietikäinen hehkutti hyväntuulisena.

Lataava yhteys

Kansan Raamattuseuran kouluttajana työskentelevän Kristiina Nordmanin kalenteriin evankelistapäivät ovat kuuluneet jo kuutena vuonna.

– Nämä ovat hengellisen elämän hoitopäivät, joista saa sytykettä. Silti kyseessä ei ole hengellinen huumepiikki, vaan näillä ainutlaatuisilla päivillä on merkitystä arkeen ja hengelliseen elämään. Saan voimaa olla Jeesuksen todistaja nimenomaan arjessa. On helppoa olla hengellisen työn tekijä ja kouluttaja, mutta tämä aika tarvitsee Jeesuksen todistajia arkisissa kohtaamisissa, Nordman kertoo.

Seuraavat Evankelistojen yhteyspäivät järjestetään Mikkelissä 23.-24.8.2016. Mukaan on lupautunut piispa Seppo Häkkinen.

TEKSTI: MARI TURUNEN

 
artikkelibanneri Uusi Tie