Ensi kesänä Suviseurat järjestetään Lopella

 

Reisjärven Suviseurat toteutettiin radion ja verkon kautta 2.-5.7.2021. Kuva: Kuvapalvelu Suviseurat

Vanhoillislestadilaisten kesäjuhlaa ei ole voitu kahteen vuoteen pitää fyysisenä tapahtumana. Ensi kesänä Suviseurat on tarkoitus järjestää Lopella teemalla ”Lasten kaltaisten on Jumalan valtakunta”.

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen Suviseurat järjestetään kesällä 2022 Lopella, Räyskälän lentokenttäalueella 1.–4.7.2022. Kenttä on Pohjoismaiden vilkkain urheiluilmailukeskus.

Suviseurojen järjestelyjen päävastuun kantaa Vantaan Rauhanyhdistys. Lisäksi järjestelyvastuussa ovat Espoon, Helsingin, Hyvinkään, Hämeenlinnan, Lohjan ja Nurmijärven rauhanyhdistykset.

IK neliöb. vko 25-26.MJa

Seurojen tunnuslause on Markuksen evankeliumista: “Lasten kaltaisten on Jumalan valtakunta.” (Mark. 10:14) Tunnuksen viesti välittyy viikonloppuna julkistetusta seuramerkistä ja verkkosivuilta.

Suviseurat on vanhoillislestadiolaisuuden jokavuotinen kesäjuhla ja samalla Pohjoismaiden suurin hengellinen kesätapahtuma. Seurat järjestetään pääosin talkootyönä. Ensi kesän Suviseurojen ensimmäiset talkoot järjestettiin jo tänä kesänä 14. elokuuta.

Suviseurat järjestetään Lopella jo toista kertaa. Edellisen kerran Suviseurat pidettiin Räyskälän kylässä Lopella vuonna 2012. Suviseuroja järjestetään Lopen lentokenttäalueella myös tulevina vuosina.

Kesällä 2020 Suviseurat oli tarkoitus järjestää Reisjärvellä, mutta koronapandemian vuoksi tapahtumaa siirrettiin vuodella. Kokoontuminen fyysiseen tapahtumaan ei kuitenkaan kuluneena kesänä ollut mahdollista, vaan Suviseurat järjestettiin virtuaalisesti.