Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää korona-avustusta uskonnollisille kesätapahtumille

 

Kuva Kansanlähetyspäiviltä 2016. Kuva: Sari Savela

Opetus- ja kulttuuriministeriön avustusta voi hakea 27.9. mennessä. Avustus on tarkoitettu uskonnollisten kesätapahtumien järjestäjille, joiden toiminta on vaikeutunut tai estynyt koronapandemian vuoksi

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää yhteensä 1,5 miljoonaa euroa korvauksia uskonnollisten kesätapahtumien järjestäjille, joiden toiminta on vaikeutunut tai estynyt koronarajoitusten vuoksi 1.5.-31.8.2021. Ministeriön verkkosivuilla kerrotaan, että avustusta myönnetään vakiintuneille uskonnollisille kesätapahtumille, jotka ovat valtakunnallisesti merkittäviä. Kesätapahtumien pääasiallisen sisällön tulee myös liittyä uskonnonvapauden alaan.

Avustusten tavoitteena on turvata uskonnonvapauden toteutumista tukemalla uskonnollisia kesätapahtumia järjestävien yhteisöjen toimintaedellytyksiä koronapandemian aikana ja siitä johtuvista syistä toimintaolosuhteiden muutoksista huolimatta.

IK neliöb. vko 27-28.MJa

Avustusta voidaan käyttää kalenterivuoden 2021 aikana syntyneisiin tai syntyviin kuluihin. Hakuaika alkoi 31.8. ja päättyy 27.9. Avustuspäätökset pyritään tekemään marraskuun mennessä. Tarkemmat tiedot avustusten hakemisesta löytyvät opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivuilta.