Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Elokuun vihkihetket vievät mutkattomasti naimisiin

 

Naimisiin on mahdollista päästä elokuussakin ilman suurempia juhlajärjestelyjä. Eri kaupunkien seurakunnat tarjoavat pikaisia, mutta ikimuistoisia vihkihetkiä. Naimisiin voi mennä nopealla aikataululla tässä kuussa ainakin Tampereella ja Oulussa.

Vihkihetken tarkoituksena on tarjota kaikille naimisiinmenoa suunnitteleville helppo ja mutkaton tapa solmia avioliitto kirkollisesti.

Oulun tuomiokirkossa järjestetään jälleen Vihkihetki perjantaina 26.8.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Vihkihetkessä parit voivat tulla vihittäviksi saapumisjärjestyksessä ilman ennakkoilmoittautumista. Vihkiminen on maksuton, kuten yleensäkin kirkossa.

Ennen vihkimistä on kymmenen minuutin mittainen vihkikeskustelu papin kanssa. Vihkimisen jälkeen tarjolla on hääkakkua ja kahvit tuomiokirkon kryptassa.Todistajia ei tarvita, mutta halutessaan hääpari voi kutsua juhlaan omat läheisensä.

Tampereella puolestaan järjestetään Hervantapäivän Hääyö 27.8 Hervannan kirkossa. Vihkimisiä toimitetaan puolen tunnin välein. Pareja kehotetaan ilmoittautumaan tilaisuuteen.

Nopeakin vihkitoimitus edellyttää todistuksen avioliiton esteiden tutkinnasta. Kirkollinen vihkiminen onnistuu, kun vähintään toinen vihittävistä on    ev.-lut. kirkon jäsen.Toisen on kuuluttava joko ev.-lut. kirkkoon tai johonkin muuhun kristilliseen uskontokuntaan. Ev.-lut. kirkon jäsenillä on oltava rippikoulu käytynä.

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie