”Ei uskontoa kannata siivota pois” – Radio Dein eurovaalitentit käynnistyvät

 

Ilmastonmuutos, maahanmuutto, uskonnonvapaus, perhearvot. Radio Dein eurovaalitenteissä kysytään, millaisin arvoin puolueet Eurooppaa rakentavat.

– Arvokysymykset jäävät usein eurovaaleissa hirvittävän vähälle, sanoo toimittaja Samuli Suonpää. Radio Dein eurovaalitenteissä selvitetään, millaisin arvoin puolueet Eurooppaa rakentavat ja kysytään, onko uskonnolle sijaa europolitiikassa.

Eduskuntapuolueiden eurovaaliohjelmia ja meppiehdokkaiden arvoja puntaroidaan Radio Dein kevään eurovaalitenteissä, jotka toimittaa Samuli Suonpää.

­– Päätimme tehdä eurovaalitenttien sarjan, jossa paneudutaan nimenomaan ehdokkaiden puolueiden arvoihin. Samalla puhutaan siitä, miten heidän viiteryhmänsä muista maista parlamentissa näistä asioista ajattelevat, kertoo Radio Dein eurovaalitentit toimittava Samuli Suonpää.

Sansa kesäkeräys artikkelin alle

Vaalitentit kuullaan Radio Dein taajuuksilla keskiviikkoaamuisin yhdeksän uutisten jälkeen suorana lähetyksenä 8. toukokuuta alkaen. Tenteistä kuullaan lisäksi iltapäivä- ja viikonloppu-uusinnat.

”Nyt otetaan ihan häpeilemättä esiin kristilliset arvot tavalla, jota voidaan paheksua monessa muussa mediassa.”

– Välillä politiikan ja uskonnon yhdistämistä paheksutaan ihan jo periaatteellisista syistä, mutta kun meistä äänestäjistä kovin moni on kuitenkin kristitty, ja aika monella meistä kristityistä myös se uskonto tosiasiassa vaikuttaa siihen, miten me haluamme tässä maassa, Euroopassa ja tällä planeetalla asiat lähimmäistemme kesken järjestää. Ei uskontoa siis kannata siivota pois, Suonpää perustelee.

Radio Dein eurovaalitenteissä pääsevät ääneen eduskuntapuolueita edustavat EU-vaaliehdokkaat. Eduskuntavaaleissa Radio Dein tenttasi puolueiden puheenjohtajat. Eurovaalitentteihin kanava on kutsunut meppiehdokkaita, jotka ovat valmiita puhumaan omasta ja puolueensa suhteesta kristillisiin arvoihin.

– Olen kaikilta kysynyt, ymmärrätkö kaanaan kieltä ja osaatko käsitellä arvokysymyksiä niin, että saadaan ne jollakin tapaa kiinni myös kristilliseen perinteeseen, kiteyttää Suonpää.

Radio Dei haluaa omilla vaalitenteillään täydentää isojen medioiden vaalitenttejä, joiden keskiössä ovat politiikan asiakysymykset arvokysymysten jäädessä vähäiselle huomiolle.

­– Nyt otetaan ihan häpeilemättä esiin kristilliset arvot tavalla, jota voidaan paheksua monessa muussa mediassa. Kun Radio Deissä ja Radio Dein kuulijoille tehdään eurovaalitenttiä, niin kyllä meidän täytyy puhua asioista niiden oikeilla nimillä.

Suonpää antaa esimerkin.

– Jos joku vieraista haluaa perustella kantansa ilmastonmuutosponnistuksiin Raamatulla, niin tässä hänellä on siihen oiva mahdollisuus. Kuulijat voivat sitten äänestyskopissa pohtia, kuinka tärkeänä he itse pitävät Raamatun käyttöä tässä kysymyksessä.

Eurovaalitentit Radio Deissä 8.5.-22.5. keskiviikkoisin klo 9.05-10.00. Uusinnat klo 13.05-14.00 ja lauantaisin kello 13.35.-14.30.

Keskiviikkona 8. toukokuuta studiossa on vastikään evankelis-luterilaiseen kirkkoon liittynyt vasemmistoliiton Tuomas Nevanlinna, teologi Arto Luukkanen perussuomalaisista ja sosiaalisilla sekä lastensuojelullisilla kysymyksillä profiloitunut Sdp:n Helena Marttila.

Lue lisää

 
Radio Dei RADIOT_FI 2

Aiheet