Brittijärjestö tarkentaa lausuntoaan Lähetysseuran yhteistyökumppanin terrorismikytköksistä

 

Kuvakaappaus UKLFIn verkkosivuilta.

Seurakuntalainen uutisoi 17.3., että brittijärjestö UK Lawyers for Israel (UKLFI) on perunut terrorismisyytöksensä koskien palestiinalaista DCIP-järjestöä. UKLFI on tarkentanut lausuntoaan.

Brittijärjestö UK Lawyers for Israel (UKLFI) on perunut syytöksensä, että Suomen Lähetysseuran yhteistyökumppani, ihmisoikeusjärjestö Defense for Children International Palestine (DCIP) tarjoaisi rahallista tai aineellista tukea terroristijärjestöille. Sen sijaan järjestö ei ole perunut lausuntoaan, jonka mukaan DCIP:n entisillä johtokunnan jäsenillä on ollut yhteyksiä Palestiinan Vapautuksen Kansanrintamaan, joka luokitellaan terroristijärjestöksi.

DCIP on julkaissut verkkosivuillaan ja Twitterissä väitteen, jonka mukaan UKLFI olisi perunut aikaisemmat lausuntonsa DCIP:n yhteyksistä terrorijärjestöön. UKLFIn verkkosivuilla julkaistun tiedotteen mukaan järjestö ei ole perunut tai vetänyt pois mitään aikaisempia lausuntojaan, jotka koskevat DCIP:n yhteyksiä Palestiinan Vapautuksen Kansanrintamaan (PFLP).

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

UKLFIn julkaisemassa kannanotossa selvennetään, että UKLFI ei ole kirjoittanut DCIP:n nykyisistä johtokunnan jäsenistä julkaisemissaan artikkeleissa. Väitteet johtokunnan jäsenten kytköksistä terroristijärjestöön koskevat aikaisempia, toukokuuhun 2018 saakka mukana olleita johtokunnan jäseniä ja muita työntekijöitä.

Brittijärjestön verkkosivuilla todetaan myös, että julkisuudessa esitetyn väitteen mukaan DCIP olisi saanut voiton korkeimmassa oikeudessa (High Court) syytöksissään UKLFI-järjestöä vastaan. UKLFI:n mukaan väite ei pidä paikkaansa. Järjestön mukaan DCIP ei ole vienyt syytteitä eteenpäin, vaan on antanut asian raueta. UKLFI ei tiedotteensa mukaan ole myöskään maksanut mitään vahingonkorvauskuluja, eikä esittänyt anteeksipyyntöä, eikä myöskään ole poistanut verkkosivuiltaan julkaisemiaan artikkeleita.