Bodnariun perheen nuorin lapsi palautettiin vanhemmilleen

 

Bodnariun perheen puolesta järjestettiin viime vuoden lopulla mielenilmauksia eri maissa. Kuva: credo.tv

Norjalaisen romanitaustaisen helluntailaisperheen viisi lastaan huostaanotettiin viime marraskuussa.

Norjassa romanialaistaustaiset helluntailaiset vanhemmat Ruth ja Mariu Bodnariu ovat saaneet takaisin nuorimman lapsensa.

Norjan lastensuojeluviranomaiset ottivat huostaan perheen viisi lasta viime marraskuussa ja sijoittivat heidät kolmeen eri sijaisperheeseen sen jälkeen, kun yksi perheen tyttäristä oli kertonut rehtorilleen saaneensa vanhemmiltaan läimäisyjä rangaistuksena huonosta käyttäytymisestä. Lasten fyysinen kuritus on kiellettyä Norjassa.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Maan oikeuslaitos päätti pari viikkoa sitten kumota vauvaikäisen Ezekiel-pojan huostaanottopäätöksen ja palauttaa hänet vanhemmilleen. Muut neljä lasta, kaksi poikaa ja kaksi tyttöä, ovat yhä sijaisperheissä.

”Huomatkaa, että tämä päätös on ”askel” oikeusprosessissa eikä lopeta Bodnariuiden vetoomusta tai taistelua saada takaisin täysin ja viivyttämättä huostaansa kaikki heidän viisi lastaan. Taistelu lapsista jatkuu”, kommentoi perheen tiedottaja, romanialaispastori Cristian Ionescu.

Vanhemmat saavat luvan tavata poikiaan kaksi tuntia kahdesti viikossa. Tyttöjen tilanteesta ei ole tietoa. Koko perheen sallittiin tavata toisensa helmikuussa.

 

Aiheet