Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Billy Graham: Vanheneminen ei ole halveksittavaa

 

Billy Graham tapasi Barak Obaman viime vuonna. KUVA: Wikimedia Commons

“Vanheneminen ei ole helppoa”, toteaa viime viikolla 93 vuotta täyttänyt evankelista Billy Graham uudessa kirjassaan.

Monista vanhuuden vaivoistaan huolimatta maailmankuulu Graham toteaa, että vanheneminen ei ole kuitenkaan halveksittavaa aikaa, jota tarvitsisi odottaa kauhulla.

”Raamattu ei anna siloteltua kuvaa vanhenemisen ongelmista, mutta se ei myöskään kuvaa vanhuutta taakkana, josta meidän olisi hampaita kiristellen yritettävä selviytyä, sikäli jos meillä hampaita vielä silloin on”, Graham kirjoittaa pilke silmäkulmassa.

Graham huomauttaa, että Raamatun mukaan meidän ei tarvitse käyttää vanhuuden päiviämme hyödyttöminä.

Graham oli ensimmäinen evankelista, joka matkusti saarnaamassa ympäri maailmaa. Graham sanoo iloitsevansa nykyteknologiasta, joka mahdollistaa sanoman levittämisen uudella tavalla.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

”Olen hämmästynyt nykyteknologian saavutuksista, joiden avulla ilosanoma leviää ympäri maailmaa. Olen myös innokas näkemään miten Jumala voi minuakin työssään vielä käyttää”.

Graham toteaa, että hänen uusin kirjansa ei ole suunnattu vain vanheneville ihmisille vaan yhtä hyvin se sopii luettavaksi kaikissa elämänvaiheissa.

”Mitä kotia varten sinä valmistaudut? Monet ihmiset viettävät elämänsä rakentamalla unelmiensa taloa, jossa he voivat päivänsä viettää. Kuitenkin ikuisen kodin valitseminen on elämämme tärkein päätös”, Graham toteaa.

Tällä hetkellä Graham viettää kaiken liikenevän aikansa perheensä kanssa muun muassa viikoittaisten lounasten merkeissä poikansa Franklinin kanssa. Maailman tapahtumien seuraamisen lisäksi Graham viettää päivittäin aikaa Jumalan kanssa rukoilemalla ja syventymällä Raamattuun.

”Suurin perintö minkä lapsilleen ja lapsenlapsilleen voi jättää, ei ole mikään materia vaan usko”, Graham painottaa.

Evankelistan uusin, vielä suomentamanton kirja on niemeltään Nearing Home: Life, Faith, and Finishing Well. Babtisti taustaisen Grahamin on arvioitu saarnanneen evankeliumia 210 miljoonalle ihmiselle vuodesta 1947 lähtien.

 
artikkelibanneri Uusi Tie