Becky Pippert: ”Ymmärrämmekö, miten synti vaikuttaa meissä?”

 

Becky Pippert on kansainvälisesti arvostettu evankelioimiskouluttaja ja Salt Shaker Ministries -järjestön perustaja ja johtaja. KUVA: JUHO ROIMAA

Viime viikonloppuna Sytytä tämä sukupolvi -kongressissa Helsingissä pääpuhujana oli amerikkalainen evankelista Becky Pippert. Hän painotti, että koemme elämässämme Jumalan ihmeitä vasta, kun suostumme näkemään oman syntimme. Emme voi voittaa sellaista, jota emme edes myönnä olevan olemassa.

Becky Pippertin mukaan yhteiskunnassa ei ymmärretä tätä eikä tunnisteta, mistä ongelmamme ovat lähtöisin.
– Ymmärretäänkö seurakunnissakaan, että synti on ongelma? Ymmärretäänkö, miten synti vaikuttaa meissä? Luulen, että yhteiskunnassa vallitseva ajattelutapa vaikuttaa meihin enemmän kuin huomaammekaan.
Seurakuntalaisten mielessä vaikuttaa Pippertin mukaan monesti täydellisyyden harhaoppi: ei rohjeta tunnustaa, että uskoon tulleella voisi olla ainakaan suuria ongelmia suhteessaan Jumalaan.
– Usein ajattelemme, että seurakunta on viimeinen paikka, jossa uskallamme olla avoimia ja rehellisiä. Tällainen moralismi ja lakihenkisyys eivät kuitenkaan tee meistä uusia ihmisiä. Kristityn vapautta pääsemme kokemaan, kun tunnustamme syntimme joka päivä Jumalalle ja tarvittaessa myös toisillemme.

Nuorille ja opiskelijoille suunnattu kongressi keräsi 350 osallistujaa. Sen järjesti kymmenen seurakuntaa ja järjestöä. Neljä niistä oli luterilaisia ja muut yhteiskristillisiä tai vapaisiin suuntiin kuuluvia.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.