Kolmen uskonnon edustajat muistuttivat uskonnonvapaudesta

 

Ekumeenisen vastuuviikon ohjelmassa muistutetaan huhtikuussa 2011 allekirjoitetusta kolmen uskonnon uskonnonvapausjulistuksesta.

Kristinuskon, juutalaisuuden ja islamin uskontojohtajat laativat Usko vapaasti -lausunnon uskonnonvapauden puolesta.

Lausunto julkistettiin tänään media-aamiaisella Helsingissä.

Paikalla olivat julistuksen allekirjoittaneet Juutalaisten seurakuntien keskusneuvoston puheenjohtaja Gideon Bolotowsky, Suomen Ekumeenisen neuvoston pääsihteeri Heikki Huttunen ja Suomen Islam-seurakunnan puheenjohtaja Okan Daher. Suomen Islamilaista Neuvostoa edusti Isra Lehtinen ja Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispaa Heikki Jääskeläinen.

Julkistustilaisuudessa vieraina olivat Ulkoasiainministeriön ihmisoikeus- ja demokratiasuurlähettiläs Sauli Feodorow sekä Vastuuviikon ulkomainen vieras, uskonnonvapauden kansainvälinen puolestapuhuja tohtori Sam Paul Intiasta. Hän tekee työtä Intiassa uskontonsa tähden vainottujen ja dalitien parissa.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

– Pidän lausuntoa hyvin arvokkaana ja merkittävänä. Toivon, että tämä voisi toimia esimerkkinä kansainvälisestikin, Feodorow sanoi.

– Kyse ei ole vain minun tai meidän oikeudestamme omaan uskontoon, vaan yhtä paljon toisen oikeuden kunnioittamisesta, totesi arkkipiispa Kari Mäkinen tervehdyksessään.

Julistus luovutetaan Tasavallan presidentti Tarja Haloselle 28. lokakuuta 2011.

Ekumeenista vastuuviikkoa vietetään 23.-30. lokakuuta. Suomen kirkkojen yhteisen kansainvälisen vastuun ja vaikuttamisen kampanjan järjestää Suomen Ekumeeninen Neuvosto.

Pekka Y. Hiltunen, Gideon Bolotowsky ja Okan Daher esittävät näkemyksensä julistuksesta Radio Deissä keskiviikkona 26.10. klo 12.40.  Lähetyksessä myös arkkipiispa Kari Mäkisen lausunto.

 
Artikkelibanneri perussanoma