Baptistit perustavat oman Raamattu-instituutin

 

Suomen baptistikirkon väki kokoontui vuoden 2018 kesäjuhlille Tampereelle. Juhlien teemana oli Sovinto, ja teeman hengessä juhlille oli keskinäisen yhteyden vahvistamiseksi kutsuttu myös Suomen baptistilähetyksen ja Kokkolan seudun riippumattomien baptistiseurakuntien edustajia.

Suomen Baptistikirkko, Suomen Baptistilähetys ja Kokkolan riippumattomat baptistiseurakunnat päättivät viikonloppuna Kokkolassa yhteisen raamattukoulun perustamisesta. Koulu aloittaa syksyllä Turussa. Yhteistyötä tiivistetään muutoinkin.

– Kutsuisin sitä komeammin Raamattu-instituutiksi, sanoo Turun Babtistiseurakunnan pastori Pauli Rahkonen.
– Tavoitteena on toisaalta akateemisen tason kielikoulutus, toisaalta pastorien, lähetystyöntekijöiden ja evankelistojen työhön liittyvän käytännöllisen työntekijäkouluksen antaminen saman katon alla, kertoo Rahkonen.
Hän myöntää, että oma työntekijäkoulutus on ollut huonolla mallilla.
– Ei sitä ole hoidettu oikein mitenkään. Sen takia tämä tarve on syntynyt. Aikoinaan baptistikirkolla oli oma, hyvinkin toimiva raamattuopisto. 1980-luvulla oppilaita oli vielä kohtuullisen paljon, mutta jostain syystä se hiipui ja koulutus on ollut pysähdyksissä.
Rahkosen mukaan neuvotteluja yhteisen koulun perustamisesta käytiin lähetyksen ja kirkon välillä jo toistakymmentä vuotta sitten.
– Silloin oli kyllä jo semmoista hyvää henkeä, mutta se jäi toteutumatta. Nyt sitten päästin toteutusvaiheeseen, iloitsee Rahkonen.
Koulutus alkaa tänä vuonna, syyskuun alussa. Tiloja etsitään parhaillaan Turusta. Raamattukoulu tulee tarjoamaan sekä lähi- että verkko-opetusta.

Tavoitteena on toisaalta akateemisen tason kielikoulutus, toisaalta pastorien, lähetystyöntekijöiden ja evankelistojen työhön liittyvän käytännöllisen työntekijäkouluksen antaminen saman katon alla.

Sansa Neliöb. 14.11.-13.12. MJa

Meillä tulee olemaan kahdenlaisia oppilaita, länsäolevia ja verkkossa opiskelevia. Suurin osa tulee olemaan verkossa. Läsnäolevien määrä liikkuisi 6-10 oppilaan vaiheilla.

Yhteiset kesäjuhlat Kokkolassa

Baptistikirkko, Babtistilähetys ja Kokkolan seudun riippumattomat seurakunnat kokoontuvat viime kesän tapaan yhteisille kesäjuhlille.  Kesäjuhlat pidetään Kokkolassa kesäkuussa.
Yhteistyö on saatu kasvavalle uralle. Yhdistymisuteluille Rahkonen sanoo, että tuskin sellaista tulee tapahtumaa. Ei ole tarvettakaan.
– Meillä on omat perinteet. Se on riittävää, että voidaan toimia hyvässä yhteistyössä. Baptisteilla on maailmanlaajuisesti paikallisseurakuntatason näky. Seurakunnat ovat itsenäisiä, ja itsenäisten seurakuntien yhteistyö sopii meille hyvin, Rahkonen sanoo.
Yhteistyö yhteisöjen välillä on hyvällä mallilla. Rahkosen mukaan toki parannettavaakin on.
– Lähetystyössä voitaisiin varmasti päästä parempaan yhteistyöhön. Vaikka meillä kyllä on esimerkiksi Turussa yhteinen lähettipari kirkon ja lähetyksen seurakuntien kesken. Samoin Kokkolan seudulla. Tätä on hyvä kehittää eteenpäin.