Arjun ja Neha erotettiin kyläyhteisöstään uskonsa tähden

 

Elämään tarvitaan vettä. Kun tapahtuu onnettomuus ja vesi katkeaa pariksi päiväksi, tilanne voi olla haastava. Mutta entä jos vesi katkaistaisiin siksi, että uskot Jeesukseen? Näin tapahtui Arjunille ja Nehalle heidän kylässään Intiassa.

He ovat Arjun ja Neha

Arjun on leipäkuski. Hän herää joka aamu kello 4.00 toimittaakseen leipää, kakkuja ja munkkeja polkupyörällään läheisiin kyliin. Hän palaa kotiin vasta myöhään illalla vaimonsa Nehan ja kahden tyttärensä, Renan ja Parin, luokse. Hän työskentelee mielellään pitääkseen huolta perheestään. ”Se, että voin tehdä jotain lasteni onnellisuuden hyväksi, tekee minut onnelliseksi”, Arjun sanoo. ”Ansaitessani rahaa annan heille mitä tahansa, mitä he pyytävät. Haluan antaa tyttärilleni hyvän koulutuksen. Haluan, että heistä tulee hyviä Intian kansalaisia ja he saavat hyvät työpaikat. ”

Jalohaukat leiri vko 2

Arjun oli menettänyt työpaikkansa Nehan odottaessa toista tytärtään, kun eräs ystävä esitteli hänet pastorille. Pastori kuunteli Arjunin ongelmia ja kertoi hänelle Jeesuksesta. Arjun antoi elämänsä siinä hetkessä Jeesukselle. ”Luotan koko sydämestäni Jumalaan”, Arjun sanoo. ”Ennen Kristukseen tuntemista elämäni ei ollut kovin hyvää. Ärsyynnyin ja suutuin ihmisille. Satutin toisia. Mutta tultuani Kristuksen luokse lopetin kaiken huonon käytöksen. ”

Muutakin tapahtui, kun Arjun ja pastori rukoilivat. Hänen sisarensa talossa, jossa Arjunin perhe ja hänen äitinsä olivat, syttyi tulipalo. Jostain syystä kukaan ei loukkaantunut. Arjun sanoo: ”Kiitän todella Jumalaa – ainutkaan äitini puvun langoista ei palanut.” Kun Arjun palasi perheensä luo ja sai selville mitä oli tapahtunut, hän koki Jumalan puuttuneen asioiden kulkuun. ”Kun pastori rukoili, Jumala pelasti perheeni. Uskoni kasvoi. ”

Tultuani Kristuksen luokse lopetin kaiken huonon käytöksen

Kylän väki uhkailee

Neha tuli myös uskoon ja parani sairaudesta, joka oli vaivannut häntä. Mutta kun Arjun ja Neha päättivät seurata Jeesusta, vaino alkoi melkein välittömästi. Ensin Nehan vanhemmat hylkäsivät heidät. Arjun sanoo: ”Appivanhempani kielsivät minua ja perhettäni tulemasta heidän taloonsa, vaikka vaimoni on heidän oma tyttärensä.”

Myös muut kkyläläiset välttelivät heitä. ”Kyläläiset eivät kutsuneet meitä häihinsä eivätkä ottaneet meitä mukaan kylän yhteiseen toimintaan. Kukaan ei halunnut tulla kotiimme. ”

Kyläläiset uhkasivat Nehaa ja kertoivat hänelle, että he häätäisivät perheen kylästä, jos nämä jatkaisivat Jeesuksen seuraamista. ”Sitten sanoimme heille, että seuraamme vain Jeesusta Kristusta”, Neha kertoo. ”Hän ratkaisee kaikki ongelmamme. Siksi emme pelkää teitä, joten tehkää meille mitä vain. ”

Arjun lisää: ”Kyläläiset sanoivat esimerkiksi:” Me pahoinpitelemme sinut. Me tapamme sinut. Me voimme tehdä sinulle mitä vain.” Rukoilin heidän puolestaan, antakoon Jumala heille ymmärrystä.”

Lopulta kyläjohtajat estivät Arjunia ja Nehaa saamasta vettä kylän kaivosta. He olivat kylänsä ainoat kristityt, ja heitä vainottiin raa’asti, mutta heidän vedensaantinsa estäminen teki kylässä asumisen heille lopulta mahdottomaksi. Arjun joutui matkaamaan kaksi kilometriä toiseen kylään hakemaan vettä joka päivä. Siinä vaiheessa he pakkasivat tavaransa ja lähtivät kylästä.

Mutta myös tuona aikana he luottivat Jumalan johdatukseen. ”Jumala on antanut meille niin paljon rohkeutta. Näissä suurissa vaikeuksissa Jumala on auttanut meitä ”, Neha sanoo.

Perheen vedentulo katkaistiin, koska he uskovat Jeesukseen

Apusi tarjoaa vettä

Tänä aikana Arjun ja Neha keskustelivat muutaman pastorin kanssa tilanteestaan ja siitä, miten he tulisivat jatkamaan elämäänsä. Kolme viikkoa kestäneen rukous- ja opetuslapseusjakson aikana Arjunin usko kasvoi ja hän ymmärsi, mitä Jumala kutsui häntä tekemään. Hän vei perheensä takaisin kotiin, takaisin julmien vainojen ja koettelemusten keskelle todistajiksi kaikille siitä, mitä Kristus oli tehnyt heidän elämässään.

”Vain Jumalassa olemme turvassa”, Arjun sanoo. ”Olen elämässäni käynyt läpi niin monia tilanteita. Mutta aina Jumala on pelastanut minut. Minulle voi tapahtua mitä tahansa, mutta Jumalani pelastaa minut. Tiedän sydämessäni, että Jumala on varmasti kanssani. ”

Paikallisten yhteistyökumppaneidemme kautta saimme yhteyden Arjuniin ja hänen perheeseensä ja autoimme heitä ratkaisemaan vedensaantiongelmansa. Tukenne ja rukouksenne ansiosta Open Doors -yhteistyökumppanit pystyivät asentamaan juoksevan veden Arjunin ja Nehan kotiin, jotta he voisivat pysyä kylässä Kristuksen valona.

”Olin erittäin onnellinen, kun saimme vesijohdon”, Neha sanoo. ”Kyläläiset eivät salli meidän käyttää vettä kaivosta. Kun vettä tuli, tunsin itseni todella onnelliseksi. ”

Arjun sanoo: ”Jumala yhdisti meidät järjestöönne ja antoi meille tämän vesihanan. Kiitän tätä järjestöä ja kiitän kaikkia niitä, jotka ovat osa sitä. Jumala nostaa heidät korkeuksiin ja auttaa heitä, jotta he voivat auttaa enemmän ihmisiä. ”

Jeesuksen jalanjälkien seuraamista

Arjun ja Neha nauttivat Jeesuksen seuraamisesta, vaikka he ovatkin kylänsä ainoita kristittyjä. ” Kun olemme heikkoja, ylistämme häntä. Kun ongelmat ympäröivät meitä, me ylistämme Jumalaa enemmän”, Arjun kertoo. ”Kun Jumala kutsuu meitä rakastamaan lähimmäisiämme, hän vain pyytää meitä seuraamaan hänen jalanjälkiään.

”Raamatussa sanotaan, ettei ihmisiä pidä pelätä. Luotan vain Jumalaan. Pelkäsin ennen paljon. Kun sain tietää Kristuksesta, kaikki entiset huolenaiheeni katosivat. Nyt en pelkää ihmisiä vaan Jumalaa. ”

Arjun ottaa Raamattunsa, avaa Jaakobin kirjeen luvun 1 ja lukee sen meille: ”Veljeni, pitäkää pelkkänä ilona niitä monenlaisia koettelemuksia, joihin joudutte. Tehän tiedätte, että kun uskonne selviytyy koetuksesta, tämä kasvattaa teissä kestävyyttä. Ja kestävyys johtakoon täydelliseen tulokseen, jotta olisitte täydellisiä ja eheitä, ette vajaita miltään kohden.”

Lopetettuaan lukemisen hän katsoo ylös ja hymyilee. Vainojen, hylkäämisen ja jatkuvien uhkien keskellä Arjun ja Neha ovat valinneet Herran ilon, ja se valinta kantaa iankaikkisuuteen. Arjun ja Neha toivovat ja uskovat, että heidän päätöksensä jäädä kylään johdattaa yhä enemmän ihmisiä Jeesuksen luo.

Hinnalla millä hyvänsä.

 

Lue lisää Intiasta

 
Lahjoita A

Aiheet

, ,