Abortin kannattajat suuttuivat oletetusta Super Bowl -mainoksesta

 

Suhde aborttiin on perinteinen kiistanaihe Yhdysvalloissa.

Yhdysvalloissa on viime viikkoina kohistu televisiomainoksesta, jossa esiintyy urheilijatähti Tim Tebow ja hänen äitinsä Pam Tebow.

Focus on the Family -järjestön rahoittama mainos esitettiin amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan loppuottelun, Super Bowlin, yhteydessä sunnuntaina.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Etukäteen oletettiin, että mainoksessa kerrotaan siitä, kuinka Pam Tebow kieltäytyi abortista odottaessaan viidettä lastaan Timiä terveydellisesti vaikeissa olosuhteissa. Abortin kannattajien mukaan tämänkaltainen mainos aiheuttaa eripuraisuutta, eikä sitä olisi pitänyt esittää.

Sunnuntaina ilmeni, että mainoksessa ei ollut peittelemätöntä abortinvastaista sanomaa, vaan siinä ainoastaan kuvattiin äidin ja pojan lämmintä suhdetta ja puolustettiin perinteisiä perhearvoja.

Ottelua edeltäneessä keskustelussa monet pitivät abortin kannattajien kommentteja tekopyhinä.

”Abortin kannattajien mukaan kyse on valinnanvapaudesta, mutta he raivostuvat mainoksesta, jossa esiintyvä nainen käyttää oikeuttaan valita elämä poikavauvalleen”, American Family Associationin lausunnossa todettiin.

Myös urheilukommentaattori Jemene Hill puolusti ihmisten oikeuksia kertoa näkemyksistään julkisuudessa.

”En välitä siitä, oletko valinnan puolesta (pro-choice) vai elämän puolesta (pro-life), konservatiivi vai liberaali, jumalaapelkäävä vai ateisti, Tebowia täytyy kunnioittaa siitä, että hän pitää kiinni vakaumuksestaan”, Hill kirjoitti Sports ESPN -verkkosivuilla 2. helmikuuta.

Suhde aborttiin on perinteinen ja keskeinen kiistanaihe Yhdysvalloissa yhteiskunnallisten aatteiden ja myös eri kristillisten piirien välillä. Focus on the Family on maan suurimpiin lukeutuva konservatiivinen perhejärjestö, jolla on toimintaa Yhdysvaltojen lisäksi kymmenissä muissa maissa.

Kristilliset arvot nousevat vuosittain esille Super Bowl -ottelun yhteydessä, kun monet uskovat pelaajat tuovat esille Jumalan merkitystä urheilusuorituksissaan ja elämässään.