Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

20-vuotiaan Inkerin Kirkko -lehden levikki kasvaa Suomessa

 

Jouluaaton aattona 1991 Neuvostoliitossa, Pietarin kaupungissa, painokoneet sylkäisivät ulos ensimmäisen Inkerin Kirkko -lehden numeron suurten mullistusten keskellä: Neuvostoliitto hajosi kahden viikon kuluttua ja Inkerin kirkko rekisteröitiin viralliseksi kirkoksi 1.1.1992.

Tällä hetkellä lehden suomenkielisen version tilaajamäärä on jatkuvassa kasvussa.

Tässä kuussa Inkerin Kirkko -lehti juhlii 20-vuotissyntymäpäiväänsä.


Lehti ilmestyi useita vuosia sekä suomen- että venäjänkielisenä versiona, sisällöltään ja ulkonäöltään samanlaisena.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Vuonna 2003 suomenkielinen lehti eriytyi venäjänkielisestä erilaisen lukijakunnan takia. Suomenkielisen lehden lukijat ovat pääosin suomalaisia Inkerin kirkon ystäviä ja yhteistyökumppaneita sekä Suomessa asuvia inkeriläisiä.

Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja painosmäärä on keskimäärin 2400. Harvinaisen kristillisen julkaisun ajassamme siitä tekee se, että tilaajamäärä kasvaa koko ajan.

Inkerin kirkko katsotaan syntyneeksi vuonna 1611, kun Pietarin pohjoispuolella sijaitsevaan Lempaalaan perustettiin ensimmäinen suomenkielinen
luterilainen seurakunta.

Bolshevikkien vainot tukahduttivat seurakunnan 1900-luvun alkupuoliskolla. Virallisesti Inkerin kirkko perustettiin uudelleen 1.1.1992. Tänä vuonna Inkerin kirkossa ja sen noin 80:ssa eri puolilla Venäjää sijaitsevassa seurakunnassa on vietetty kirkon 400-vuotisjuhlaa.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie