Uuden sukupolven seurakuntakulttuuria ja yhteisöllisyyden voimaa Spirit-tapahtumassa


 

Spirit 2017 -tapahtuma kokoaa helatorstaina Turkuun kirkon uudistajia. Neljättä kertaa järjestettävä Spirit kokoaa 25.5.2017 Mikaelinkirkkoon satoja seurakuntalaisia ja seurakuntien työntekijöitä yhteisöteeman ympärille.

Päivän aloittaa Mikaelmessu, jonka aikana on lapsille pyhäkoulu. Messu on esimerkki siitä seurakuntakulttuuria uudistavasta liikehdinnästä, jonka myötä eri puolilla Suomea tavalliset seurakuntalaiset ovat alkaneet toteuttaa yhteisöllisiä ja kulttuuriltaan raikkaita messuja ja muita kokoontumisia.

Keskipäivän tilaisuudessa innostutaan yhteisöllisyyden voimasta Jumalan suunnitelmassa. Avausmaalin tekeminen vaatii rohkeutta. Siihen joukkuetta tulee sparraamaan Juhani ”Tami” Tamminen, sekä Salla Kuisma Tampereen Uusi Verso -yhteisöstä.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Iltapäivällä nähdään ja kuullaan eri puolilta Suomea paikalle saapuvien yhteisöjen esiinmarssi. Pecha kucha -menetelmällä kuullaan monia inspiroivia ja rohkeita kokeiluja, opitaan niin onnistumisista kuin epäonnistumisistakin yhteisöllisen kulttuurin rakentamisessa. Tilaisuuteen lisämausteensa tuo myös videoiden kautta rohkaisua ja vinkkejä antava John Burke, Gateway seurakunnan johtava pastori Texasista. Kertomuksia käytännön elämästä on jakamassa Helsingin Agricola-liike, Tampereen Uusi verso, Turun Varikko sekä Food&Hope-toiminta, Ikaalisten Pyhäparkki, Petrus församlingen ja Lappeenrannan nuoret aikuiset.

Ilta on omistettu Kristuksen rakkaudelle, kristittyjen yhteydelle, ylistykselle ja rukoukselle.

Ohjelmassa on myös monia muita uuden sukupolven vaikuttajia kuten Pasi Jaakkola, Remo Ronkainen ja Matti Hernesaho, pastorit Turusta, Panu Pitkänen ja Marika Salo, toiminnanjohtaja ja yhteisövalmentaja Hengen Uudistuksesta, Ralf-Eerik Friman pastori Tampereelta sekä Mestarivalmentaja Petri Heinonen. Musiikissa kuullaan Jippua sekä Sakari Heikkilää & Verkosto kollektiivia.

Tapahtuman järjestävät Hengen uudistus kirkossamme ry, Tampereen Uusi verso -yhteisö,  Lempäälän Majakka-yhteisö sekä Mikaelinseurakunta ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä.