Lapsen menettäminen riipaisee

 

Uutuuskirja tarjoaa tukea abortin läpikäyneille naisille.

Monille abortin tehneille naisille päätös on ollut äärimmäisen vaikea ja joskus pakon edessä tehty ratkaisu. Abortista on usein vaikeaa puhua jälkeenpäin, sillä tilanteeseen liittyy paljon tunteita, jotka käsittelemättöminä painavat naisia usein vuosikymmenienkin ajan.

Outi Papunen. Kuva: Annamari Herranen

Kuljin kanssasi pienen matkan on Tampereen NNKY:n Itu-työn vastaavan Outi Papusen ja työryhmän yhdessä kokoama ja kirjoittama kirja. Se perustuu vuosien kokemukseen vertaistukiryhmistä, joissa on kuultu parinsadan eri-ikäisen naisen kokemuksia abortista ja siitä toipumisesta. Useissa kertomuksissa nousee esiin riipaiseva kokemus lapsen menettämisestä.

Radio Dei Jumis

Itu-työ tarjoaa keskusteluapua ja suljettuja vertaistukiryhmiä naisille, jotka haluavat käsitellä omaan raskaudenkeskeytykseen liittyviä kysymyksiä. Papusen ja työryhmän kirjassa esitetyt kysymykset auttavat työstämään omaa kokemusta. Prosessin runkona on kriisipsykologinen toipumismalli, jota on erittäin tuloksellisesti käytetty ryhmätapaamisissa.

Outi Papunen on erityislastentarhanopettaja, joka vuonna 2004 aloitti Tampereen NNKY:llä Itu-vastaavana. Samana syksynä hän ryhtyi ohjaamaan vertaistukiryhmiä abortin läpikäyneille, ja työ jatkuu edelleen.

Kirja julkistettiin 22. huhtikuuta.