Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

”Seurakuntavaalien kampanja on narsistinen”

 

Mari Leppänen ja Isto Pihkala väittelivät Radio Dein Viikon debatissa seurakuntavaalien esikampanjasta.

Seurakuntavaalien ehdokashankintakampanja on narsistinen, syyttää Inkerin kirkon entinen pääsihteeri Isto Pihkala. Kampanja kutsuu ehdokkaita tekemään omannäköistään kirkkoa. – Tällä tavalla rekrytoitu kirkko ei löydä Kristusta, vaan löytää itsestään narsistisen hyväntekijän ja se vie meitä yhä syvemmälle metsään kunnes todetaan, että mihin kirkkoa enää tarvitaan, kun ihmiset voivat tehdä hyvää omissa järjetöissäänkin, Pihjala sanoo.

Isto Pihkalan mukaan kirkon tehtävä ei ensijaisesti ole tehdä hyvää vaan julistaa evankeliumia. Sen kampanja hänen mielestään unohtaa.

Seurakuntavaalien projektipäällikkö Mari Leppänen vastaa kritiikkiin sanomalla, että kirkon tärkein tehtävä on julistaa evankeliumia ja seurakuntavaalien kampanjan tehtävä on houkutella mahdollisimman paljon ehdokkaita.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Leppänen ja Janakkalan seurakunnan aktiivi Pihkala väittelivät seurakuntavaalien ennakkokampanjasta Radio Dein Viikon debatissa keskiviikkona.

– Kun kirkossa on ollut eripuraa niin toivomme, että kampanjan teema olisi sellainen, joka kutsuisi ihmisiä kirkon eri laidoilta yhteen. Että kaikki kirkon toimijat ajattelisivat, että tällä tavalla voimme kertoa itsestämme, Leppänen sanoo.

Kampanja haluaa Leppäsen mukaan myös muistuttaa siitä, mitä kirkko tekee.

– Meillä on aika paljon sellaisia ihmisiä, jotka eivät enää tiedä, mitä seurakunnissa tehdäään ja mistä tekeminen kumpuaa. Esimerkiksi diakoniatyön näkyväksi tekeminen on aika haastavaa, Leppänen jatkaa.

Leppänen uskoo, että kun tarjolle saadaan eri tavoin ajattelevia ehdokkaita myös äänestysaktiivisuus kasvaa.

– Viime vaaleissa 80 prosenttia kirkon jäsenistä ei käyttänyt ääntään. Yleensä ehdokkaatkin koostuvat aika pienestä aktiivien joukosta, mikä on sinäänsä hyvä ja siitä heille kiitos, mutta jos kirkko aikoo olla jatkossakin yli neljän miljoonan suomalaisen kirkko, niin meidän pitäisi saada mukaan eri ikäisiä ja erilaisista taustoista tulevia ihmisiä.

Pihkala pelkää, että omannäköistään kirkkoa rakentamaan kutsuva kampanja houkuttelee vääränlaisia ehdokkaita.

 

– Tässä on sellainen riski, että haravoidaan ihmisiä, joilla ei ole käsitystä siitä, mikä kirkko pohjimmiltaan on.

 

Viikon debatin uusinnat Radio Deillä keskiviikkona klo 13-14 ja sunnuntaina klo 20-21. Ohjelman voi kuunnelle myös Radio Dein arkistosta.

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)