Valoa ei ole tarkoitettu piilotettavaksi

 

Jeesus sanoi meille: ”Te olette maailman valkeus.” (Matt. 5:14) Se tarkoittaa jotain enemmän kuin seurakuntatyötä. Se on enemmän kuin opettaminen, saarnaaminen tai traktaattien jakaminen. Kristus sanoo hyvin selvästi: ”Te olette valo. Te ette ole pelkkä valon heijastus. Te ette ole pelkkä valon johdin, te olette itse valo. Ja valonne voimakkuus riippuu siitä, miten lähellä minua te kuljette.”

Ymmärrätkö mitä Herra vihjaa? Maailma tunnistaa ne, jotka kulkevat Kristusta lähellä. Naapurisi tai työtoverisi eivät ehkä tiedä sinun päivittäisistä hetkistäsi Kristuksen kanssa, uskostasi häneen tai miten riippuvainen olet hänestä. Mutta he näkevät valon, joka sinusta loistaa, koska elät elämääsi Kristuksen kanssa. Ja jos mikään ei ole tuon elämän esteenä, valosi jatkaa loistamistaan pimeydessä.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

”Te olette maailman valkeus. Ei voi ylhäällä vuorella oleva kaupunki olla kätkössä…” Jeesus sanoo laittaneensa meidät näytille maailman eteen. Ihmiset katsovat meitä, sillä hän on tehnyt meistä ilmestyksen. Me olemme valo, jota ei ole tarkoitettu laitettavaksi piiloon.

No, keitä ovat nämä vuorelle asetetut valot? Ja missä me näemme heitä? Heitä ei yleensä löydä parrasvaloista. Heitä ei löydy itsekeskeisten, itseään korottavien ihmisten joukosta, jotka etsivät maailman tunnustusta. Eikä heitä löydä niiden ylitärkeiden seurakuntapiirien joukosta, jotka ovat olevinaan niin pyhiä, mutta juoruavat, supisevat ja valittavat.

Vuosien aikana olen nähnyt useita uskovia, jotka vaikuttavat hurskailta mutta ovat hengellisesti laiskoja. He kertovat muille näiden virheistä ja heikkouksista ajatellen palautteen tekevän näistä nöyriä. He ovat nopeita tuomitsemaan muita. Heillä ei ole sellaista totuudenmukaista, antavaa, rakkaudellista palveluasennetta kuin Kristuksella oli. Päinvastoin, heidän ”valonsa” on todellisuudessa pimeyttä. Jeesus sanoo: ”Jos siis se valo, joka sinussa on, on pimeyttä, kuinka suuri onkaan pimeys!” (Matt. 6:23) Siellä missä ei ole elämää Kristuksessa, ei ole myöskään valoa.

”Niin loistakoon teidän valonne ihmisten edessä, että he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät teidän Isäänne, joka on taivaissa.” (Matt. 5:16) Meidän täytyy antaa valomme  loistaa, jotta Jumala tulisi korotetuksi.