Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Vahvistu! Voimaannu!

 
Voimaannu! Vahvistu! Kirjoittanut Mari-Anna Stålnacke
Kuva Taylor Wright / Unsplash

 

Miten sinä voit? Toivottavasti upeasti. Joskus elämä on hektistä ja tuntuu, että vaikka tekisi mitä, ei ehdi tekemään kaikkea. Stressaannutko helposti? Miten hoitelet sitä? Minusta stressinhallinta on erittäin tärkeä taito, joka kaikilla pitäisi olla. Tiedän kyllä, että maailma on pullollaan itsehoito-ohjeita, mutta minä tiedän jotain niitäkin paljon parempaa. Enkä puhu nyt stressin hallinnasta, vaan sellaisen voiman käyttöönotosta, joka on vaikka vertaa.

SRO neliöb. 10-16.6.

Hän virvoittaa väsyneen ja antaa heikolle voimaa.
(Jesaha 40:29)

Kristittyinä meilla todellakin on voima vaikka vertaa. Meidän ei tulisi koskaan unohtaa sitä. Muutoin maailman murheet vievät mennessään ja stressaannumme. Mutta se ei ole sitä, mitä Jumala meille haluaa. Sen sijaan hän haluaa, että täytymme hänen rauhan Hengestään.

Voimaannu!

Sean Smith on sanonut, “Useinkaan emme stressaannu siksi, että otamme liikaa tehtäviä, vaan siksi, että otamme liian vähän sitä, mikä todella vahvistaa meitä.” Olen tästä täysin samaa mieltä. Emme stressaa, koska meillä olisi liikaa hommaa, vaan siksi, että emme täyty Jumalan hyvyydestä. Miten voimme korjata tämän?

Lopuksi: vahvistukaa Herrassa, ottakaa voimaksenne hänen väkevyytensä. (Ef. 6:10)

Me saamme voimamme Jumalalta rukoilemalla ja lukemalla Raamattua. Kun pysymme Jeesuksessa, Jumala voimaannuttaa meidät. Joka aamu antaudun Jumalalle ja annan hänelle kaiken, mitä olen ja mitä minulla on. Sitten pyydän hänen voimaansa, viisauttaan ja kaikkea muuta, mitä mahdollisesti tarvitsen. Tehdessäni näin, muistan, että minä pystyn tekemään kaiken, koska Jumala on kanssani ja vahvistaa minua pitkin päivää.

Vahvistu!

Tee sinäkin näin. Se tulee muuttamaan elämäsi. Älä keskity ongelmiesi kokoon, vaan keskity Jumalasi suuruuteen. Älä murehdi tehtäviesi määrää, kunhan vain pysyt Jeesuksessa, saat voimasti häneltä.

Meitä ei ole jätetty tänne yksin pärjäämään omin voimin. Jumala on luvannut olla kanssamme joka ainut elämämme päivä. Joten hyväksy hänen tarjouksensa. Voimaannu Jumalan armosta. Päivittäin, tunneittain, hetkittäin. Nauti hänen läsnäolostaan ja rakkaudestaan. Ei ole mitään sen veroista. Vahvistu voimasta, jolla ei ole voittajaa.