Elämäntaito: Tuore tutkimus paljastaa: Pojat aiempaa uskonnollisempia, tytöt voivat huonosti ja etääntyvät uskonnosta Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Satasanainen: Turvasatama

 

Varmuus siitä, että toiseen voi luottaa, lienee yksi suurimmista lahjoista. Tällainen ihmissuhde on suojasatama, jonka hoiviin voi paeta, kun elämä myrskyää.

Jesajan kirjassa sanotaan: ”Vanhurskauden hedelmänä on oleva rauha. Siitä kasvaa levollinen luottamus, turvallisuus, joka kestää iäti” (Jes. 32:17). Kristitty kuulee näissä sanoissa valtavat lupaukset. Kun Jeesus lahjoittaa syntiselle oman puhtautensa, hän vanhurskauttaa tämän. Näin ihminen tulee osalliseksi Jumalan lahjoista. Sotatila päättyy, ja alkaa rauhan aikakausi.

Perheniemi neliöb. vko 48. MJa

Kristityn perusturvallisuus kumpuaa hänen ulkopuoleltaan. Tuli eteen mitä tahansa, Jeesuksen risti seisoo ylimpänä. Sieltä löytyy turvasatama, joka kestää niin omantunnon kuin perkeleen syytökset. Jeesuksen antama rauha luo luottamuksen ilmapiirin, jossa sielu saa levätä.

Lisää sadan sanan pituisia hartaustekstejä löytyy Pastori Pesun Facebook-sivulta.