Pelastetaan lapset koronalta

 

Koronan ympärillä käytävä keskustelu velloo taas kiivaana. Tällä kertaa fokuksessa ovat lapset. Lapsille annettavia koronarokotuksia vastustetaan puutteellisin tai peräti valheellisin argumentein. Eturintamassa on Pelastetaan Lapset – ryhmä, joka on muutamien lääkäreiden/eläinlääkärin käynnistämä kampanja lasten ja nuorten koronarokotusten estämiseksi. Mitä Pelastetaan Lapset-ryhmä sitten väittää ja onko väitteille mitään lääketieteellisestä perustetta?

Pelastetaan Lapset- ryhmän perusteettomat väitteet

17.8.2021 julkaistussa lehdistötiedotteessa Pelastetaan Lapset-ryhmä toteaa seuraavaa: ”Ihmisiä ei ole koskaan aiemmin rokotettu flunssan kaltaista tautia vastaan geeniteknologiaan perustuvilla injektioilla. Siksi näiden vaikutuksia, etenkään pitkäaikaisia ja mahdollisesti viiveellä tulevia haittoja ihmisiin ei vielä voida tietää.”

Edellä oleva kuvaus on kuitenkin vastoin sitä, mitä koronaviruksesta on tiedetty jo pidemmän aikaa. Koronavirus leviää huomattavasti tehokkaammin ja laajemmin kuin tavallinen flunssa. Sen aiheuttamat oireet ovat merkittävästi vakavampia ja rokottamattomien keskuudessa kuolleisuus tautiin on 200 – 400 -kertainen rokottamattomiin verrattuna.

Dei, retroäijät, neliöb. 9.-15.7.

Vasta turvalliseksi osoitettujen rokotteiden ansiosta tauti on alkanut talttua. Koronavirus leviääkin pääasiassa vain rokottamattomien joukossa. Yhdysvalloissa tutkittiin 164 000 000 kahden koronarokotteen saanutta ihmistä ja Yhdysvaltain tautikeskuksen (CDC) mukaan kaksi rokoteannosta antavat 99,99-prosenttisen suojan koronaviruksen vakavampaa tautimuotoa vastaan

Yllä olevat näkemykset perustuvat terveysviranomaisten ja tutkimuslaitosten yhteneviin kantoihin sekä valtavaan määrään puolueetonta kovatasoista tieteellistä tutkimusta. Nämä faktat ilmenevät esimerkiksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta.

Rokotteita on tutkittu paljon ja rokotteista tiedetään yleisesti se, että suurin osa haittavaikutuksista havaitaan hyvin pian rokotteen antamisen jälkeen. Puhutaan minuuteista, päivistä tai korkeintaan viikoista.

FIMEA:an tehtyjen haittailmoitusten totaalista väärintulkintaa

Pelastetaan Lapset yrittää perustella virheellistä väitettään koronarokotteista FIMEA:aan tehdyillä haittailmoituksilla: ”FIMEA:aan on tehty koronarokotteista kaikkiaan jo yli 8000 haittailmoitusta, joista noin 2000 on arvioitu vakaviksi ja joiden joukossa on yli 100 kuolemaa.” Tiedotteessa ei kuitenkaan mainita seuraavia olennaisia faktoja:

1) FIMEA tutkii ilmoitetut haittailmoitukset

Asiasta uutisoi tarkemmin esimerkiksi Sipoon Sanomat”Fimean sivuilla toden totta lukee, että vakavia haittavaikutuksia on raportoitu jo lähes 1 900 ja rokotuksen jälkeisiä kuolemiakin 100. Kuinka moni näistä 100 kuolleesta on kuollut koronavirusrokotteeseen, lääketurvallisuusyksikön päällikkö Liisa Näveri Fimeasta?

– Tällä hetkellä meillä on kaiken kaikkiaan vain yksi ainoa tapaus, jossa katsotaan, että kuolema on johtunut rokotteen aiheuttamasta haitasta. Kyseessä on se, joka aiemminkin on nostettu julkisuuteen eli AstraZenecan rokotteen jälkeen tapahtunut erittäin harvinainen hyytymishäiriö.

Näveri pitää hyvin valitettavana, että Fimean tilastojen perusteella väitetään sadan suomalaisen kuolleen koronarokotukseen.

– Kaiken käytettävissä olevan tiedon perusteella rokote ei ensinnäkään ole aiheuttanut kaikkien näiden ihmisten kuolemaa, vaan näin oletetaan käyneen vain yhden kohdalla. Toisekseen rokotteesta on valtavan paljon hyötyä ja se on varmasti vähentänyt tautitaakkaa ja pelastanut ihmishenkiä.

Kun otetaan huomioon se, että Suomessa on annettu noin 6 000 000 koronarokotetta, on perusteltua sanoa, että kriitikot lietsovat täysin turhaa rokotevastaisuutta ja pelkoa.

2) Rokotekriitikot vetoavat haittailmoituksiin FIMEA:n rekisterissä, mutta eivät mainitse samoilta FIMEA:n sivuilta löytyvää olennaista tietoa:

Ilmoitukset eivät suoraan kerro rokotteen haitoista. Ne kuvastavat ilmoittajan havaintoja ja näkemyksiä, eivätkä tarkoita sitä, että rokotteen ja havaittujen vaikutusten välinen mahdollinen yhteys olisi vahvistettu. Noin 64 %:ssa käsitellyistä ilmoituksista haitat on arvioitu vakaviksi. Yleisimmin ilmoitettuja haittoja vakaviksi luokitteluissa ilmoituksissa olivat kuume, päänsärky ja väsymys.”

Virallisesti haittavaikutus arvioidaan kuitenkin vakavaksi ainoastaan, jos se on: ”johtanut kuolemaan, hengenvaaraan, sairaalahoitoon tai sen pidentymiseen, aiheuttanut pysyvän vamman, toimintakyvyn laskun tai synnynnäisen epämuodostuman.”

Tämä osoittaa selvästi, että suurin osa haittailmoituksista on täysin aiheetta ja virheellisesti luokiteltu vakaviksi raportoijan toimesta eivätkä ne oikeasti täytä vakavan haitan kriteereitä. Aiheesta lisää FIMEA:n sivuilla.

3) On tärkeää muistaa asioiden mittakaava
Samalla, kun ihmisiä pelotellaan lähes poikkeuksetta perusteettomiksi osoitettujen vakavien haittailmoitusten määrällä, on syytä muistaa, että noin 99,95 % rokotetuista ei ole tehnyt minkäänlaista haittailmoitusta koronarokotteesta. Miksi ei, jos rokote on todella vaarallinen myrkkypiikki? Ei siis ole olemassa mitään tieteellisesti todistettua faktaa siitä, että rokote olisi vaarallinen ja aiheuttaisi valtavan märän vakavia haittoja tai kuolemia – ei myöskään lasten kohdalla.

Aiheetonta pelottelua – rokotteet eivät ole huolimattomasti kiireessä kehitettyjä

Pelastetaan Lapset-ryhmä toteaa tiedotteessaan: ”Kiireellä kehitetyt koronarokotteet voivat aiheuttaa monia ennakoimattomia ja tahattomia seurauksia kuten verenkiertohäiriöitä, keskushermostoa rappeuttavia ja autoimmuunisairauksia.”

Rokote kyllä kehitettiin poikkeuksellisen nopeasti, mutta se ei tarkoita sitä, että se olisi kehitetty vastuuttomasti tai huolimattomasti laiminlyöden olennaisia vaiheita. Päinvastoin! Rokotteen kehittämiseen on valjastettu poikkeuksellisen laajat ja valtaisat resurssit. Alan parhaat asiantuntijat ovat yhteistyössä kehittäneet sen. Lisäksi osassa rokotteita käytettävää mRNA teknologiaa on tutkittu ja kehitetty jo vuosikymmeniä. Kyseessä ei siis ole mikään uusi, kiireessä huolimattomasti kehitetty kokeellinen tuote. Yhdysvaltain tautikeskus (CDC) avaa asiaa tarkemmin.

Otan esimerkin. Jos kahdella vierekkäisellä tontilla rakennetaan samanlaista taloa ja toisella työmaalla työskentelee 5 ja toisella 20 työntekijää, on oletettavaa, että 20 henkilöä saa rakennuksen nopeammin valmiiksi. Se, että suurempi resurssimäärä on tehokkaampi ei ole argumentti sen puolesta, että talo rakennettiin kiireellä huolimattomasti vaan enemmänkin siitä, että yhteistyöllä asia saatiin nopeammin tehtyä. 20 osaajaa yhdessä tietävät myös enemmän rakentamisesta kuin 5. Valtaisan laaja ja tehokas yhteistyö koronarokotteen kehittämisen ympärillä on mahdollistanut sen nopean toteutuksen ja korkean laadun.

Pelastetaan Lapset jatkaa: ”Katsauksen mukaan rokotteen sisältämä mRNA voi yhdistyä osaksi rokotetun ihmisen perimää ja siten siirtyä jopa seuraavaan sukupolveen”

Tämä on vastoin kaikkia tiedossa olevia biologisia faktoja. RNA ei koskaan yhdisty ihmisen DNA:han. Lisäksi tiedetään, että rokotteessa oleva lähetti RNA (mRNA) hajoaa hyvin nopeasti sen muodostettua tarvittavan piikkiproteiinin. Se ei jää ihmisen elimistöön eikä myöskään yhdisty ihmisen geeniperimään.

Rokotteet ovat turvallisia – myös lapsille

Lainaan vielä Pelastetaan Lapset tahon julkaisemaa lehdistötiedotetta 16.8.2021: ”Olemme näitä rokotuksia eli kokeellisia ja keskeneräisiä geenimanipulaatiopistoksia vastaan, erityisesti lasten kohdalla, niin kauan kunnes THL ja FIMEA osoittavat tieteellisin selvityksin, että ne ovat turvallisia.”

Kyseessä ei ole keskeneräinen ja lapsille vaarallinen geenimanipulaatiopistos. Rokotteet ovat läpäisseet kliiniset testit ja ne on lukuisissa tutkimuksissa todettu turvallisiksi – myös lapsille. Arvovaltaisen tieteellisen julkaisun The New England Journal of Medicinen (NEJM) julkaiseman lapsia koskevan tutkimuksen tulokset voidaan tiivistää seuraavalla tavalla:

 • Rokote havaittiin turvalliseksi myös lapsille eikä tutkimuksessa havaittu odottamattomia uusia haittoja
 • Rokote antoi vastaavalaisen tehokkaan suojan lapsille tautia vastaan kuin mitä on jo todettu nuoria aikuisia koskevissa tutkimuksissa.
 • Vaikka korona on yleensä lievempi lapsilla kuin aikuisilla, lapsetkin voivat sairastua vakavaan tautiin, joka johtaa sairaalahoitoon. Kolmasosa sairaalahoitoon joutuneista lapsista joutui tehohoitoon ja 4,9% sai hengityskonehoitoa.

Pelastetaan Lapset- ryhmän väitteitä on kommentoinut myös Tampereen yliopiston Rokotetutkimuskeskuksen johtaja Mika Rämet. Hänen mukaansa ryhmän sivustolla oikeastaan kaikki tieto on harhaanjohtavaa. Sivustolla muun muassa väitetään, että Maailman terveysjärjestö WHO ei suosittelisi rokottamista 12–15-vuotiaille.

– Sehän ei pidä paikkaansa. WHO on linjannut, että rokotetta voidaan käyttää 12 vuodesta ylöspäin. Jo aiemmin WHO linjasi, että 12–15-vuotiaiden riskiryhmien rokottaminen on ok.

Asiasta uutisoi YLE. Rämet avaa valheellisia väitteitä ja valhetietoa tarkemmin myös omassa blogissaan.

Koronarokotekriitikot ovat myös viime päivinä levittäneet aktiivisesti valheita siitä, kuinka Tampereella rokotettujen koululaisten on väitetty joutuneen ambulanssilla sairaalaan. Tästä johtuen Tampereen yliopistollinen sairaala TAYS sekä Tampereen kaupunki ovat joutuneet oikaisemaan sosiaalisessa mediassa leviäviä virheellisiä väitteitä koulujen koronarokotteisiin liittyen.

Sydänlihastulehduksen riski koronarokotteen jälkeen on hyvin pieni

Helsingin Sanomat uutisoi 2.7.2021 seuraavaa: ”Sydänlihas- ja sydänpussitulehdus ovat tulehduksellisia sairauksia, joiden syynä ovat yleensä erilaiset infektiot. Niitä esiintyy vuosittain 1–10 tapausta 100 000 henkeä kohden. ” (10-100 tapausta miljoonaa henkilöä kohden)

Koronarokotteen jälkeen on havaittu harvinainen riski sairastua sydänlihastulehdukseen. Lastentautiopin ja kokeellisen immunologian professori Mika Rämet toteaa blogissaan, että ”MRNA-rokotteita oli annettu jo toukokuun loppuun mennessä EU:n alueella noin 180 miljoonaa annosta. Signaali mahdollisen sydäntulehduksen suhteen on hyvin heikko. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö Yhdysvalloissa todettu riski nuorilla miehillä tehosteannoksen jälkeen voisi olla todellinen, mutta ainakaan erityisen suuresta ongelmasta ei eurooppalaisen tiedon perusteella ole kyse. Suomessa koronarokotteisiin on ajallisesti tunnistettu yhdistyneen vähemmän kuin viisi sydänlihastulehdusta (annettuja rokoteannoksia yli 4 miljoonaa).”

Helsingin Sanomat uutisoi asiasta puolestaan seuraavaa: ”Eurooppalaisen aineiston perusteella toukokuun loppuun mennessä 160 miljoonan rokotetun eurooppalaisen joukossa on todettu 122 sydänlihas- tai sydänpussitulehdustapausta, jolla on ajallinen yhteys Pfizerin rokotteeseen. Modernan rokotteen kohdalla luvut ovat 16 tapausta 19 miljoonaa rokotettua kohden ja Astra Zenecan kohdalla havaittiin 38 tapausta 40 miljoonaa rokotettua kohden.”

Fimean ylilääkäri Maija Kaukosen tiedossa ei ole asiaan liittyviä kuolemantapauksia Euroopan unionin alueella. ”Suhtautuisin asiaan rauhallisesti, sillä kyse näyttää edelleen olevan hyvin harvinaisesta asiasta”, Kaukonen sanoo.

STT uutisoi 21.8.2021 seuraavaa: ”Suomessa lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea on viime kuussa lisännyt sivuilleen tiedon Euroopan lääkeviraston lääketurvallisuuden riskinarviointikomitean (PRAC) arviosta, että Comirnaty- ja Spikevax-koronarokotteilla voi hyvin harvinaisissa tapauksissa olla yhteys sydänlihas- ja sydänpussitulehduksiin.”

Yhdysvaltain tilanteesta lääkäri Ryan Knopp toteaa Twitterissä: ”Teinien keskuudessa näyttää siltä, että COVID-rokote pitää sisällään erittäin pienen riskin sydänlihastulehduksesta kahden rokoteannoksen saamisen jälkeen. Poikien joukossa puhutaan noin 50 tapauksesta miljoonaa kohden. Tauti on myös lähes poikkeuksetta lievä ja paranee 1-2 viikossa. Koronan sairastavien teinien joukossa taudin yleisyys on kuitenkin 500 – 3000 tapausta miljoonaa kohden. Viruksen aiheuttama riski saada sydänlihastulehdus on siis valtaisasti suurempi kuin rokotteen aiheuttama mahdollinen riski.”

Tässäkin rokotteen hyödyt moninkertaisesti ylittävät sen mahdolliset hyvin harvinaiset haitat.

Rokottamaton lapsi voi sairastua vakavasti ja kuolla koronaan

On totta, että tauti on perusterveille lapsille ja nuorille yleensä lievä, mutta on syytä muistaa, että maissa, jossa väkiluku on suuri ja tapauksia on paljon, rokottamattomia lapsia ja nuoria joutuu enenevässä määrin sairaalahoitoon ja myös kuolee tautiin taudin levitessä nyt nopeasti ikäryhmän joukossa. Koronaviruksesta on myös muuta haittaa lapselle.

Taudin hälyttävän nopeasta yleistymisestä lasten ja nuorten keskuudessa uutisoi myös 9.8.2021 ABC News. Yhdysvaltojen Lousianassa sijaitsevan lastensairaalaan tohtori Mark Kline toteaa haastattelussa seuraavaa: ”Ennätyksellinen määrä lapsia on joutunut sairaalahoitoon. Puolet sairaalassamme olevista lapsista on alle kaksivuotiaita. Suurin osa lapsista on iältään viisi-kymmenvuotiaita.”

Bostonin lastensairaalan epidemiologi tohtori John Brownstein on todennut puolestaan seuraavaa: ”Vaikka COVID-19 taudin vakavat tautimuodot ovat lapsien keskuudessa suhteellisen vähäisiä aikuisväestöön verrattuna, eksponentiaalinen kasvu sairaalaan joutuneiden lasten määrässä on erittäin huolestuttavaa. Valitettavasti lapset ovat avainroolissa viruksen leviämisessä ja aiheuttavat vaaraa itselleen ja muulle väestölle.”

Lastensairauksien professori Lee Savio Beers vahvistaa aiempia näkemyksiä: ”Deltavariantti on aiheuttanut uuden, vakavan riskin lapsille ja nuorille ympäri maata, samalla tavalla kuin se on aiheuttanut vaaraa myös rokottamattomille aikuisille.” Beers muistuttaa myös siitä, että sairaaloiden henkilökunta on huolissaan taudin etenemisestä rokottamattomien lasten keskuudessa: ”He näkevät paljon lapsia, jotka ovat erittäin sairaita koronaviruksen vuoksi. He näkevät lapsia sairaaloiden teho-osastoilla. He näkevät lapsia, jotka kärsivät suuresti taudin kourissa.”

Sama kehityssuunta on alkanut näkyä nyt myös Suomessa. MTV Uutiset toteaa seuraavaa: Tartuntojen määrä 20–29-vuotiaissa on laskenut, kun puolestaan tartunnat 10–19-vuotiaiden keskuudessa ovat lisääntyneet viikon takaiseen verrattuna.”

Yhteenveto

 • Tämänhetkisen tutkimustiedon valossa on täysin perusteetonta väittää, että koronavirus olisi vaaraton tai että rokote olisi lapsille tai muille ikäryhmille vaarallinen. Asia on päinvastoin! Koronavirus on huomattavasti vaarallisempi kuin tavallinen flunssa ja ainoastaan kaksi rokoteannosta on tehokas keino virusta vastaan.
 • Maailmassa on annettu noin 5 miljardia koronarokotetta. Jos kyseessä on ihmiselle vaarallinen kokeellinen myrkkypistos, missä on tieteellinen ja puolueeton todistusaineisto sen tueksi?
 • FIMEA:n haittailmoituksia tulkitaan koronarokotekriittisissä piireissä lähes poikkeuksetta väärin. Rokotteen aiheuttamia vakavia haittoja ja kuolemia on äärimmäisen vähän
 • 164 000 000 ihmistä kattaneen aineiston perusteella todettiin, että kaksi rokoteannosta ehkäisee vakavaa tautimuotoa 99,99 %
 • Tauti leviää pääasiassa ainoastaan rokottamattomien keskuudessa ja sairaaloiden teho-osastoilla on lähes ainoastaan rokottamattomia tai yhden rokoteannoksen saaneita
 • Rokottamattomalla henkilöllä on 200 – 400 kertainen riski kuolla koronaviruksen aiheuttamaan infektioon
 • Lääkkeet aiheuttavat huomattavasti enemmän sivuoireita kuin rokotteet. Jos kriteeriksi otetaan se, että lääke, rokote tai lääkinnällinen toimenpide ei saa koskaan aiheuttaa yhtään vakavaa haittaa tai kuolemaa, tuleeko maailmasta kieltää kaikki lääkkeet, rokotteet ja hoitotoimenpiteet, koska on olemassa pieni riski, että joku joskus saa joitain vakavia oireita? Minkälaisessa maailmassa eläisimme siinä tilanteessa?
 • Jotta koronarokotetta vastustavien kriitikoiden sanoma pitäisi paikkansa, pitäisi seuraavien seikkojen olla totta:
  • Lähes kaikki aiheesta tehdyt laajat ja monilukuiset puolueettomat tieteelliset tutkimukset ovat väärässä tai tarkoituksella väärennettyjä
  • Lähes kaikki maailman lääketieteelliset asiantuntijat ovat joko väärässä tai salaliitossa keskenään
  • Lähes kaikki sairaaloiden lääkärit ja hoitohenkilökunta valehtelevat taudin luonteesta ja potilaista sekä työkuormasta
  • Kaikki koronaan kuolleet henkilöt kuolivat oikeasti johonkin muuhun syyhyn
  • Koronan aiheuttamia pitkäkestoisia Long Covid oireita ei ole olemassakaan oikeasti
  • Lähes kaikki maailman mediat on johdettu harhaan tai ovat keskenään salaliitossa
  • Ainoastaan yksittäiset ”asiantuntijat”, muusikot, taiteilijat, kirjailijat ja valtavirrasta poikkeavat henkilöt ovat oikeassa ja omaavat ”sen oikean totuuden”
 • Suomen kansallinen rokoteohjelma on säästänyt valtaisan määrän ihmishenkiä vuosikymmenien aikana. Koronarokote ei tee tässä kohden poikkeusta. Lääketieteen asiantuntijat palvelevat yhteiskunnan hyvinvointia eivätkä taistele sitä vastaan!

Onko meillä oikeus perusteettomasti evätä apu yhteiskuntamme nuorimmilta jäseniltä oman aiheettoman pelkomme vuoksi? Onko se silloin aitoa rakkautta lapsia kohtaan vai oman pelkomme pakenemista?