Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

EU-raportin mukaan antisemitismi on lisääntynyt koronapandemian aikana

 

Kuvituskuva: Sari Savela

Juutalaisvastaisuus on lisääntynyt koronapandemian aikana, erityisesti verkossa, kertoo Euroopan Unionin perusoikeusviraston tiistaina julkaisema raportti.

EU:n perusoikeusvirasto FRA (European union agency for fundamental rights) julkaisi tiistaina raportin, jonka mukaan antisemitismi on voimistunut koronakriisin aikana, etenkin verkossa.

Verkossa on noussut esiin juutalaisvastaisia salaliittoteorioita, joiden mukaan pandemia olisi juutalaisten syytä. Myös vanhoja juutalaisuuteen liittyviä valheita on herätetty henkiin.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

FRA:n raportti perustuu sekä virallisiin tietoihin, joita jäsenmaat antavat virastolle että epävirallisiin kansalaisjärjestöjen keräämiin tietoihin.

FRA:n omat tutkimukset osoittavat, että antisemitistisistä teoista raportoidaan puutteellisesti. Raportin mukaan tiedon puute hankaloittaa ongelmaan puuttumisen.

Kahdesta EU:n jäsenmaasta, Portugalista ja Unkarista, ei ole lainkaan saatu virallisia tietoja.

Raportista uutisoi muun muassa Helsingin Sanomat ja The Times of Israel.