Ihmisiä ja ilmiöitä: Venäjän hyökkäys karisti Timo Soinista EU-kriittisyyden: ”Ennen katsoin tahallaan sivuun, kun sopi agendaan vetää turpaan”

Mikään maa ei ole suljettu, kun rukoilemme

 

Viime päivinä uutiset Afganistanista ovat dominoineet eri medioiden uutisvirtaa. Läntinen maailma on kollektiivisesti järkyttynyt Talebanin nopeasta noususta valtaan. Moni afganistanilainen on peloissaan siitä, mitä on tulossa ja suruissaan maan sulkeutumisesta.

Vaikeat ajat koittavat erityisesti afganistanilaisille kristityille, mutta myös naiset, tyttölapset ja hazara-heimoon kuuluvat ovat vaarassa. Afganistanilaisista suurin osa on heimotaustaltaan pashtuja ja uskonnoltaan sunnimuslimeja. Hazarat sen sijaan ovat shiiamuslimeja.

Dei Neliöb.20.9.-11.10. MJa

Afganistan on jo pitkään ollut, ilman Talebanien valtaannousuakin, maailman toiseksi vaarallisin maa kristityille elää Open Doors -järjestön julkaiseman World watch -listan mukaan. Open Doorsin asiantuntijoiden mukaan pelkkä epäily kristityksi kääntymisestä riitti Afganistanissa siihen, että suku tai viranomaiset saattoivat tappaa henkilön. Voi vain arvailla, mitä se on Talebanien noustua valtaan. Jatkossa ehkä tietoa tilanteen kehittymisestä tihkuu heikommin maan sulkeuduttua.

Mutta kauhistelu ja tilanteen päivittely ei auta mitään. Rukous auttaa.

Afganistanilaiset kristityt pelkäävät henkensä edestä. He eivät uskalla esimerkiksi pitää kännykkäänsä mukanaan, sillä jos Talebanit pysäyttäisivät ja löytäisivät kännykästä Raamattu-pdf:n, se olisi peruste teloitukselle.

Mutta kauhistelu ja tilanteen päivittely ei auta mitään. Rukous auttaa. Se on parasta, mitä voimme tehdä Afganistanin kansan ja kristittyjen hyväksi. Ostin muutama vuosi sitten Open Doorsilta t-paidan, jossa lukee: ”No doors are closed when we pray” eli ”Mitkään ovet eivät ole suljettuja, kun rukoilemme.” Mikään lukko tai muuri ei voi estää rukouksen vaikutusta. ”Vanhurskaan rukous on voimallinen ja saa paljon aikaan” (Jaak. 5:16). Jumala pystyy muuttamaan hallitsijoiden sydämiä, olosuhteita ja mitä vain. Hän auttaa, lohduttaa, vahvistaa, tukee, parantaa, opettaa, herättää kuolleista ja luo uutta. Hän saa näkyvän näkymättömäksi ja näkymättömän näkyväksi. Hän pystyy tekemään tien korpeen ja virrat erämaahan. Hän saa erämaan kukkimaan. Mutta hän on sitoutunut yhteistyöhön omiensa kanssa. Meidän kristittyjen tehtävä on rukoilla.

Open Doorsin verkkosivuilla 16.8. julkaistussa uutisessa kerrotaan viisi tapaa rukoilla Afganistanin puolesta: 1. Rukoile maan kristittyjen puolesta. 2. Rukoile maasta lähtevien pakolaisten puolesta. 3. Rukoile afganistanilaisten naisten puolesta. 4. Rukoile parantumista sairaille, sillä korona leviää Afganistanissa ja terveydenhuolto on vaarassa romahtaa. 5. Rukoile, ettei maasta tule ääriliikkeiden pesäkettä.

Eri seurakunnissa ympäri Suomea on järjestetty rukoushetkiä Afganistanin puolesta. Se on erittäin hyvä asia, mutta rukoillaan, että jaksaisimme olla kestäviä rukoilijoita, että rukoilisimme vielä kuukauden ja vuodenkin kuluttua aina kun Pyhä henki siihen kehottaa. Valitettavan usein rukous hiipuu alkuinnostuksen jälkeen.

 

Aiheet

,